Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо МНС інформує Рятувальники МНС України відпрацювали взаємодію зі своїми колегами з інших країн на міжнародних польових навчаннях «ЄС КАРПАТЕКС 2011»
Рятувальники МНС України відпрацювали взаємодію зі своїми колегами з інших країн на міжнародних польових навчаннях «ЄС КАРПАТЕКС 2011»
МНС інформує
Середа, 21 вересня 2011, 14:25      Ромни, Сумська область

  з 12 по 16 вересня 2011 року у м. Тарнобжег та м. Жешуві (Республіка Польща) у рамках співробітництва України з Європейським Союзом у сфері цивільного захисту пройшли міжнародні польові навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій “ЄС КАРПАТЕКС 2011”. 

Захід був організований Державною Пожежною Службою республіки Польща за підтримки Європейського Союзу. У навчаннях взяли участь рятувальні команди та представники національних органів влади, що відповідають за питання реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків з Чеської Республіки, Угорської Республіки, Словацької Республіки, Республіки Польші та України. Крім цього, були задіяні представники міжнародних організацій та незалежні спостерігачі.

       Відповідно до сценарію навчань, події розгорталися на 5 навчальних точках, на яких виникли різні за характером та масштабами надзвичайні ситуації, а саме: аварія пасажирського потягу з вболівальниками та потягу, що перевозить хімічні речовини, лісова пожежа, затоплення населеного пункту внаслідок аварії на водосховищі, два епізоди на підприємстві хімічної промисловості, пов’язані з вибухом та виливом небезпечної хімічної речовини. Від України у навчаннях взяли участь 19 осіб та 4 одиниці техніки з ДП МРЦ та 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України (м. Ромни).

        За декілька днів інтернаціональні рятувальні команди відпрацювали процедуру взаємодії у ході реагування на РХБ загрози під час проведення масштабних спортивних заходів з масовим перебуванням людей, зокрема Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

 

2-й Спеццентр МНС

 

Валерій Шокутько,

помічник начальника 2 СРЦШР з питань

 взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю

 

 

 

 

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009