Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо МНС інформує Рятувальники стали лауреатами
Рятувальники стали лауреатами
МНС інформує
П'ятниця, 17 серпня 2012, 18:33      Ромни, Сумська область
Рятувальники стали лауреатами15 серпня у Виставковому презентаційному конференц-центрі "Іллінський"(м.Суми) відбувся регіональний конкурс якості продукції, товарів, робіт та послуг "100 кращих товарів Сумщини". У заході взяли участь кращі організації та підприємства Сумської області. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування МНС України був представлений на конкурсі двома підрозділами - частиною спеціалізованих робіт з радіаційного, хімічного та біологічного захисту та групою спеціальних та водолазно-рятувальних робіт. 

Ці підрозділи добре відомі своїм професіоналізмом не тільки на Сумщині, а й в інших регіонах. У їхньому активі, зокрема у водолазів (начальник майор служби цивільного захисту  Ігор Споденейко), такі важливі послуги для населення, як виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів в акваторіях водоймищ, обстеження стану підводних об’єктів, гідротехнічних споруд, переходів трубопроводів, поточний ремонт гідротехнічних споруд та підводних переходів комунікацій, розробка підводного ґрунту, берегоукріплюючі роботи, зачистка підводних споруд від мулових накопичень та обростання, підводне зварювання та різання металу, спецфізіологічні роботи із застосуванням барокамери.

Хімічний підрозділ 2 СРЦШР (начальник підполковник служби цивільного захисту Ярослав Шкурський), який до того ж являється базовим фомуванням МНС України, здійснює операції у сфері поводження з небезпечними відходами, зокрема:  оцінку і прогноз можливої радіаційної, хімічної і біологічної обстановки, проведення ліквідації наслідків осередків хімічного та біологічного зараження,  проведення спеціальних заходів по нейтралізації хімічно-небезпечних речовин та знешкодженню біологічних збудників хвороб, проведення експресного лабораторного аналізу проб ґрунту, повітря та води на вміст небезпечних хімічних речовин, проведення спектрометричного аналізу радіоактивних речовин. Особовий склад вищезазначених підрозділів пройшов підготовку за фахом у кращих вітчизняних та зарубіжних учбових закладах: Санкт-Петербурзькому коледжі підготовки рятувальників, Київському інституті зварювання ім.Патона, Севастопольській академії військово-морських сил ім.П.С.Нахімова, Київській морській школі ТСО України, Севастопольському національному університеті ядерногї енергії та промисловості.

Не дивно, що Голова регіональної конкурсної комісії Юрій Чмирь гідно оцінив внесок роменських рятувальників у безпеку громадян регіону і країни у цілому - обидва підрозділи 2 СРЦШР МНС стали лауреатами конкурсу "100 кращих товарів Сумщини" у номінації "роботи та послуги". Відповідні дипломи від обласної влади отримав заступник начальника 2 Центру по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Михайло Бондаренко.

 

Вітаємо колег із заслуженим визнанням їхньої фаховості та бажаємо підтримувати і нарощувати існуючий потенціал!

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня