Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс «Наша служба и опасна и трудна»
«Наша служба и опасна и трудна»
Тандем-пресс
Понеділок, 21 грудня 2009, 14:43      Ромни, Сумська область

Станіславом Павловичем Прасоленко20 грудня працівники міліції будуть святкувати своє професійне свято - День міліції. Усі знають, де знаходиться наш Роменський міськвідділ Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області, але не кожний задумується над тим, які проблеми у цієї установи, наскільки великий обсяг роботи у кожного працівника та які виникають перешкоди у їхній буденній праці. Крім цього, ще жодний мітинг, жодний громадський захід не відбувався без нагляду та охорони працівників правоохоронних органів. Ви скажете, що це їхня робота, але у кожного з нас своя робота, і далеко не у всіх вона пов’язана з ризиком для життя. Коли щось трапляється, то ми не задумуючись відразу викликаємо саме міліцію, і вони першими знаходяться в епіцентрі подій. Отож, напередодні свята цієї нелегкої професії, ми вирішили поспілкуватись зі , який нещодавно був призначений виконуючим обов’язки начальника Роменського міськвідділу ГУМВС .

 

- Яке сьогодення Роменського міськвідділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області, які функції та завдання?

 

Завдання міліції – це в першу чергу, розкриття злочинів, їх профілактика, забезпечення порядку на вулицях міста та району. Щоденний графік кожного працівника  досить щільний та насичений, та й навантаження теж немаленьке, адже відділ є міськрайонним, а це велика територія і великий обсяг роботи. Наше завдання  полягає в тому, щоб скрізь був належний правовий порядок, а злочинів, як і злочинців було якомога менше.

 

- Скільки розкрито злочинів, зменшилась чи збільшилась їх кількість в поточному році проти минулого року?

 

На території обслуговування Роменського МВ ГУМВС України в Сумській області в за січень – листопад 2009 року відмічено збільшення загального рівня злочинності: зареєстровано 618 злочинів. Дещо вдалося підняти фактичний відсоток розкриття в порівнянні з минулим роком з 68,6% до 71,4% в поточному році.

 

По лінії загальнокримінальної спрямованості зафіксовано ріст рівня злочинності на 28,8%, кількість злочинів становить 573 в порівнянні з показником минулого року. Фактичний відсоток розкриття становить 69,8%, що краще минулого року, який складав 65,2%.

Краще спрацювали по лінії особливо тяжких злочинів. За звітний період здійснено 33 особливо тяжких злочини, тоді як за звітний період минулого року таких злочинів було лише 9. Нерозкритими за звітний період залишились 2 проти даної категорії. Фактичний відсоток розкриття становить 93,9%, проти 77,8%  в минулому році.

 

- Ви нещодавно були призначені виконуючим обов’язки начальника Роменського відділу міліції,  які проблеми на сьогодні є у Вашій установі?

 

У міліції, як і у кожній державній установі, є свої проблеми. Частина їх вирішується в робочому порядку, але є й такі питання, вирішення яких від нас не залежить.  Маємо надію на те, що в наступному році  з державного бюджету фінансування на потреби  міліції буде більш достатнім.

 

- Станіславе Павловичу, розкажіть трішки про себе. Щоб Ви хотіли побажати напередодні професійного свята?

 

Раніше я працював керівником одного із підрозділів УБОЗ ГУМВС України в АР Крим. Одружений, маю двох доньок. На даний час виконую обов’язки начальника Роменського МВ ГУМВС України в Сумській області.

 

Напередодні свята хочу побажати усім працівникам міліції міцного здоров’я, сімейного благополуччя, успіхів, терпіння та витриманості у їхній нелегкій роботі,  щоб на життєвому шляху зустрічалися тільки хороші люди і надійні друзі!

 

Тетяна Подрєз

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop38
konotop38