Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Державний Прапор України – святиня нашого народу
Державний Прапор України – святиня нашого народу
Тандем-пресс
Середа, 05 вересня 2012, 08:09      Ромни, Сумська область
Державний Прапор України – святиня нашого народуУрочиста церемонія підняття Державного Прапора України, з нагоди святкування Дня Прапора, пройшла 23 серпня в сквері біля міськвиконкому. Вшанувати багатовікову історію українського державотворення та державну символіку України зібралися: керівництво міста та району, депутати, члени виконавчого комітету, представники політичних партій та громадських організацій, працівники підприємств, установ міста, молодь. 

Під звуки гімну та з рукою на серці присутні споглядали на те, як Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, поважно підіймався у височінь до чистого безхмарного неба, що символізує мир на землі. Почесну місію підняття Державного Прапора виконав очільник міста Микола Калашник.

Вітаючи присутніх з державним святом, міський голова Микола Калашник зазначив: «Під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Благородні синій та жовтий кольори уособлюють миролюбність та ратну працю людей великої України від півночі до півдня, від сходу до заходу. Синьо-жовтий стяг – це віра у світле майбутнє, багаті жовтогарячі лани та синє небо. Тож нехай наш прапор завжди гордо майорить над Україною та буде надійним оберегом у всіх справах та помислах. Нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серця кожного українця гордість та спонукає на нові звершення заради нашої батьківщини».

Від імені Уряду країни з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України прибув привітати жителів Роменщини радник, спеціальний уповноважений Прем’єр-міністра України Анатолій Толстоухов, який відзначив: «Маю право привітати вас від імені тих, хто 21 рік тому приймав у Верховній Раді рішення про незалежність нашої держави. Я добре пам’ятаю той непростий, гарячий, радісний день, коли ми вперше і, на жаль, таких днів у нашій сучасній історії не дуже багато, піднялися як брати, незалежно від наших політичних та ідеологічних уподобань. Це було свято, початок нелегкого шляху, яким і зараз іде наша держава, долаючи складнощі минулої історії, виклики та ризики сьогодення». Завершив свій виступ Анатолій Толстоухов власними поетичними рядками, на які надихнула його Сумщина, з якою він детально ознайомився протягом останніх днів у ході робочої поїздки.

 

Тетяна Василенко

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop1
konotop1