Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Стратегія розвитку міста Ромни тепер за пірамідою «Маслоу»
Стратегія розвитку міста Ромни тепер за пірамідою «Маслоу»
Тандем-пресс
Неділя, 11 листопада 2012, 20:16      Ромни, Сумська область
30 жовтня 2012 року відбулась апаратна нарада при міському голові, куди були запрошені заступники міського голови, керівники структурних підрозділів виконкому, державних установ, комунальних установ і підприємств, приватних підприємств по наданню житлово-комунальних послуг. 

Першим на розгляд  було винесено питання щодо  стану виконання розпорядження міського голови від 15.04.2011 року № 74 «Про створення робочих груп з реалізації Стратегії розвитку Сумської області на період до 2015 року «Нова Сумщина-2015» у м. Ромни».

Заступник міського голови Яковенко О.Ф. поінформував, що дане розпорядження прийнято до виконання. Створено робочі групи, котрі пріоритетним напрямком роботи виділили - реформування житлово-комунального господарства, розвиток інформаційного простору, розвиток малого та середнього бізнесу та соціальної сфери. Відповідно до розпорядження затверджені організаційні плани. За 9 місяців поточного року у зв’язку з відсутністю коштів не виконані у повному обсязі роботи з реалізації інвестиційних проектів по санації будівель. Питання з підготовки проектної документації для встановлення 17-ти лічильників тепла, вирішено частково - на даний момент встановлено лише 6 приладів, робота продовжується. Проведення реконструкції котелень – у повному обсязі. Благоустрій території  - роботи завершені. Проведені заходи по відзначенню державних свят та пам’ятних дат, за 9 місяців – 28 заходів,  з них 10 – відзначення державних свят, 14 – пам’ятних дат, 4 – професійних свят. Для підвищення туристичного потенціалу міста – з метою популяризації туристичного потенціалу, в Роменському краєзнавчому музеї систематично проводяться різні заходи. За звітний період проведено 7 міських конкурсів, 25 міських фестивалів, 57 інших заходів, прийнято участь у 3-х міжнародних конкурсах. Покращено матеріально технічне забезпечення закладів освіти. Не виконано – капітальний ремонт онковідділення, як завжди у зв’язку з відсутністю коштів. Запропоновано дане розпорядження залишити на контролі.

«Чи необхідна нам така кількість святкових заходів?!», - говорить міський голова. Бо з доповіді відчувається тільки позитивна статистика святкувань та фестивалів. Тому на наступний 2013 рік до цієї Програми потрібно підійти вкрай зважено. При цьому аналізувати, всі пункти і вирішити, що нам найнеобхідніше, зауважив Микола Кирилович.  Тетяна Іванівна Баляба начальник відділу культури наголосила  на тому, що наше місто це не просто древнє, воно ще переповнене талановитою молоддю. Поховати культурне життя – абсурд. Заступник міського голови Жарий А.Г. долучився до дискусії, і як приклад навів вчення американського психолога А.Маслоу та його піраміду потреб, де на нижчому щабелі - фізіологічні потреби, далі потреби у захисті, соціальні потреби…а от духовне на найвищому рівні, тому поки не виконаємо найнижчі рівні, до духовного немає потреби.

Про виконання делегованих повноважень щодо зберігання документів Національного архівного фонду, що мають місцеве значення, і управління архівною справою та діловодством на відповідній території, коротко про напрямки роботи та проблемні питання, що потребують вирішення на рівні місцевої влади довела до відома начальник архівного відділу Кашенко Ірина Вікторівна.

Далі було заслухано інформацію керівників окремих управлінь, відділів, підприємств та установ від яких залежить стабільна ситуація у місті, про актуальні питання робота доповіла начальник ПФУ Біленко Алла Григорівна, про таке, наразі, завершені виплати пенсій за жовтень. Ведеться  робота з нарахування пенсій за листопад. Виплата заборгованості щодо сплати єдиного соціального внеску проводиться, але повільно, інше.

Панченко Ярослав Миколайович, начальник управління праці та соціального захисту населення повідомив, що працівниками проводиться масштабна робота з підприємствами, котрі заборгували з виплати заробітної плати. Спільно з Роменською ОДПІ систематично проводяться рейди з перевірки легалізації робочих місць.  На разі, профінансована допомога сім’ям з дітьми та малозабезпеченим, допомога по догляду за інвалідами, які страждають на психічні захворювання, інше.

Головний лікар райСЕС Бойко Микола Григорович повідомив, що протягом тижня у місті без епідемічних ускладнень,  зареєстровано  3 випадки  інфекційних захворювань, 1 випадок покусу людини твариною (кіт), 1 випадок харчової токсикоінфекції, хронічний вірусний гепатит С, інше. Організація готується до скорочення штату, а це близько 14 працівників райСЕС.

Не радувала статистика директора КП «Ромникомунтепло», як повідомив Кунцевич Георгій Олексійович, з початку опалювального періоду дуже багато поривів. Але підприємство усуває дані пориви в короткі терміни.

Нині, питання сміття стало головним болем для міста. В.о. директора ТОВ «ПМК-Ресурс» Кривогуз Тетяна Василівна, повідомила, що всі проблеми, котрі постійно піднімаються на апаратних нарадах, сесіях виконавчого комітету залишаються без виконання. Фінансування не дозволяє вчасно та систематично привести до ладу полігон. Днями, буде вирішуватися питання, щодо фінансування та подальшої оренди полігону. Сподіваємося, що це питання нарешті вирішиться і місто не завалить сміттям.

 

Анна Марченко

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009