Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Легенда гирьового спорту
Легенда гирьового спорту
Тандем-пресс
Середа, 16 січня 2013, 21:14      Ромни, Сумська область
Легенда гирьового спорту Минулого тижня педагогічний колектив та учні роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 2 ім. ак. Йоффе зустрічали унікальну людину — легенду гирьового спорту — Левченка Михайла Івановича.
Михайло Іванович народився в 1949 році в Ростовській області, далі проживав у с. Хоружівка, Сумської області. Рано став сиротою, але старший брат був його поштовхом до спортивного життя. “Хотів бути сильнішим за старшого брата, тому  любов до спорта прийшла до мене ще з дитинства”, - говорить Чемпіон.
“Я не завжди перемагав, але намагався йти до першості”, - наголосив Левченко Михайло. У 1977 році Михайло Іванович, за запрошенням, представляв Роменщину у місті Тростянець — тоді зайняв третє місце, але бажання перемагати не зникало ніколи.
Сьогодні, Михайло Іванович — Майстер Спорту СРСР, Майстер Спорту України, 10-ти кратний абсолютний Чемпіон України, 5-ти кратний абсолютний Чемпіон всесоюзних турнірів. У 2011 році став Чемпіоном Першої Всесвітньої Олімпіади майстрів гирьового спорту. У травні 2012 року став двохкратним чемпіоном Європи, а у вересні 2012 року став семикратним чемпіоном Світу. За час своєї спортивної кар'єри він установив 11 світових рекордів. Із них, неперевершених на сьогоднішній день залишився рекорд Світу, жим гирі правою рукою 32 кг — 600 разів за 50 хвилин. Також нещодано Михайло Іванович установив ще один рекорд, жим гирі 32 кг на мізинці — 25 разів за хвилину.
На початку зустрічі Михайло Іванович розповідав про свій життєвий шлях. Поділився цікавими спогадами та дав хороші поради юним спортсменам. Діти з захопленням слухали легендарного спортсмена і звісно мали багато запитань на які Михайло Іванович охоче давав відповіді.
Також Михайло Іванович наголосив, що всі його перемоги були завдяки фінансовій допомозі Свірського Г.А., котрий жодного разу не відмовив у наданні коштів.
Щоб у дітей не залишилось сумнівів, спортсмен показав учням школи  майстер-клас, піднімаючи гирю вагою 32 кг, спочатку однією рукою, а потім мізінцем. Дивовижно, як чоловік з усім цим справляється. Сподіваємося це його не остання перемога.
Директор школи Скрипка Лідія Олексіївна та педагогічний колектив не могли залишитися осторонь такої чудової людини та наприкінці зустрічі вручили спортсмену подання на ім'я міського голови Калашника М.К. щодо присвоєння Левченку М.І. звання - “Почесний громадянин міста Ромни”.
На завершення зустрічі Михайло Іванович роздав календарики з особистим підписом кращим спортсменам школи.
"Такі зустрічі допоможуть наблизити молодь до знань про спорт, олімпійський рух та знайомство зі спортсменами Роменщини”, - зауважила Лідія Олексіївна.


Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop44
konotop44