Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Апаратна нарада: Про охорону праці, пошту та сімейних лікарів...
Апаратна нарада: Про охорону праці, пошту та сімейних лікарів...
Тандем-пресс
Четвер, 31 січня 2013, 20:52      Ромни, Сумська область
8 січня 2013 року в залі засідань виконавчого комітету Роменської міської ради відбулась апаратна нарада з керівниками підприємств, установ, організацій. 
Першим інформував начальник управління праці та соціального захисту населення Панченко Ярослав Миколайович про стан виконання розпорядження міського голови від 24.04.2003 року № 188 “Про проведення огляду-конкурсу з охорони праці по місту Ромни” про таке:
Розпорядженням міського голови в 2003 році створено міський комітет огляду-конкурсу з охорони праці та затверджено положення про огляд-конкурс з охорони праці. Основним завданням даного конкурсу є привернення уваги керівників підприємств до питання охорони та безпеки праці на виробництві, яке віднесено керівництвом нашої держави до категорії особливо суспільно значимих. Його розв’язання має стати одним із пріоритетних завдань на рівні національної безпеки. Це означає, що створення безпечних умов праці на виробництві повинно бути дієвим та ефективним. У суспільстві повинен формуватися новий стереотип мислення: пріоритетність життя і здоров’я працівників відносно до результатів виробничої діяльності.
В огляді-конкурсі з охорони праці за підсумками 2011 року взяли участь 25 підприємств міста. Переможцями огляду-конкурсу з охорони праці за підсумками 2011 року визнано: ТОВ «Роменський завод продовольчих товарів» (генеральний директор – Саєнко Олександр Іванович, начальник відділу охорони праці – Півень Валентина Миколаївна) — 1-е місце, ТОВ «Техно-Маш-Сервіс» (директор – Кібець Микола Михайлович., інженер з охорони праці – Кобиш Володимир Петрович) — 2-е місце, Роменська дистанція колії Південної залізниці (начальник – Курасов Іван Миколайович, інженер з охорони праці – Пилипенко Олександр Михайлович) — 3-є місце.
На даних підприємствах за 2011 рік не допущено виробничого травматизму та професійної захворюваності, досягнуто найкращих показників щодо забезпечення здорових та безпечних умов праці. Переможці міського огляду-конкурсу з охорони праці нагороджені почесними грамотами та подарунками.
За 2012 рік по місту Ромни зареєстровано 13 нещасних випадків на виробництві. З них, на заводі “Тракторозапчастина”, допущено 8 нещасних випадків, де 1 смерть, не пов'язана з виробництвом. “Хотілось би зазначити, що така кількість травмувань на виробництві залежить від недостатнього освітнього рівня як працівників підприємств, так і інженерів з охорони праці”, - говорить Ярослав Миколайович.
Про стан виконання розпорядження міського голови від 10.11.2011 року “Про затвердження заходів розвитку поштового зв'язку у місті Ромни  на 2011-2015 роки” доповідала Янчук Юлія Олександрівна про таке:
Згідно з визначеними заходами Виконавчий комітет міської ради сприяє виділенню приміщень для розташування відділень поштового зв’язку. На території міста 5 відділень поштового зв’язку розміщені на умовах договорів оренди з Цехом обслуговування споживачів № 8 м. Ромни Сумської дирекції УДППЗ «Укрпошта» у нежитлових приміщеннях комунальної власності міста з орендною платою 1 грн. в рік за адресами:
вул. Коржівська, 2 (площею 86,6 кв.м);
вул. Конотопська, 52 (площею 50,8 кв.м.);
вул. Чапаєва, 37 (площею 58,0 кв.м);
2 пров. Полтавської, 2 (площею 103,8 кв.м);
вул. Київська, 84 (площею 20,2 кв.м).
Крім того, з’ясовується механізм щодо можливості зменшення вартості тарифів на комунальні послуги для об’єктів поштового зв’язку. Житлово-експлуатаційні підприємства міста постійно ведуть роботу по придбанню, установці та утриманню в належному стані абонентських поштових шаф (скриньок). З метою налагодження передплати державних та комунальних періодичних друкованих видань постійно проводяться наради з керівниками підприємств, установ, організацій. Станом на  25.12.2012 року забезпечено передплату друкованих видань у такій    кількості: «Урядовий кур’єр» - 92 примірники; «Голос України» - 114 примірників; «Офіційний вісник Президента» - 18 примірників; «Сумщина» - 289 примірників; «Вісті Роменщини» - 2093 примірники.
Відділення поштового зв’язку постійно залучаються до участі в ярмарках та виставках з нагоди міських свят. Дану інформацію запропоновано прийняти до відома та розпорядження міського голови залишити на контролі.
З цього питання інформував керівник головного управління міського господарства Кочерга Михайло Григорович з приводу виконаних робіт. Отже, у 2012 році проведені інвентаризація поштових скриньок, які установлені біля під'їздів житлових будинків (7085 штук). З них пофарбовано та відремонтовано 1259 штук. Але хотілось би зазначити, що деякі поштові скриньки знаходяться у непридатному для експлуатації стані. Керівництвом ГУМГ надані пропозиції дирекції “Укрпошта” щодо покращення їх стану та зовнішнього вигляду. Працюють і ЖЕКи, котрі проводячи певні ремонтні роботи у під'їздах фарбують та ремонтують поштові скриньки. У подальшому ГУМГ буде ініціювати питання щодо виділення коштів для придбання нових поштових скриньок, для заміни тих, що вийшли з придатності. “...замінемо....хоча, долі нових скриньок одні...”, - сказав міський голова.
Про моніторинг виконання документів структурними підрозділами виконкому міської ради у грудні 2012 року поінформувала начальник загального відділу Наталія Миколаївна Березовецька. Звернула увагу на те, що і в подальшому моніторинги будуть здійснюватись загальним відділом, але оприлюднюватись будуть лише по мірі необхідності.
Далі було заслухано інформації начальників управлінь, установ, організацій від яких залежить стабільна ситуація в місті.
Коротенько надало інформацію управління ПФУ щодо виплат, заборгованостей тощо. За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення — нарахування проведені, існує невелика заборгованість по пільгах та субсидіях. Станом на 8 січня у зв'язку з можливим похолоданням у місті працюють пункти обігріву та соціальне патрулювання, але за інформацією СДПЧ (пожежна частина), зокрема у Роменському районі замерзло дві людини. Усі соціальні служби міста працюють у посиленому режимі, щоб не допустити подібних випадків.  
За даними райСЕС санітарно-епідеміологічна ситуація у місті благополучна. За останній тиждень зареєстровано: 8 випадків інфекційних захворювань, у тому числі 1 випадок кишкової інфекції, 7 випадків вітряної віспи. Випадків ГРИПу не зареєстровано. ГРЗ — 125 випадків, проти 138, тобто тенденція йде на зниження. Покусів собак у місті не зареєстровано, зафіксовано випадки по Роменському району.
“За святкові та вихідні дні місто функціонувало у звичайному режимі. Зазвичай, виникали питання щодо очищення снігу та посипанню доріг, тотуарів, тому що опади нас також не оминули...Але наголошу, що КП “Шляховик”, не дивлячись на невеликий штат, із даними питаннями впоралися стовідсотково..”, - говорить Кочерга Михайло.
Начальник відділу освіти Горбик Зінаїда Григорівна поінформувала, що наразі учні знаходяться на канікулах до 14 січня. Дошкільні навчальні заклади працюють, опалюються, інше.
Головний лікар Роменської ЦРБ Гунькова Валентина Василівна довела до відома, що лікарня завжди працює у робочому режимі. На свята працюють також посилено та інтенсивно. Звернення загалом стосуються харчових та алкогольних отруєнь.     
Валентиною Василівною було закцентовано увагу всіх присутніх щодо розмежування рівнів надання медичної допомоги. На початку року було створено центр первинної медико-санітарної допомоги, тобто людина котра звернулась за медичною допомогою  у поліклініку при Роменській ЦРЛ повинна обов'язково спочатку звернутися до сімейного лікаря, котрий уже й направляє до профільного спеціаліста. До спеціалістів вузького профілю у реєстратурі надаються талони, без талонів прийом пацієнта не буде відбуватися. Звичайно  нововведення провокують скарги та невдоволення мешканців міста, особливо, Роменського району, але щоб знати до якого сімейного лікаря вам необхідно звернутися у реєстратуру поліклініки де нададуть повну інформацію щодо лікарів. “У подальшому я буду ініціювати на сесію Роменської міської ради щодо прямого заключення договорів лікаря з сім'єю. Бо це така форма роботи, де передбачається двухстороння відповідальність, як лікаря, так і пацієнта”, - наголосила Гунькова В.В.

Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

31
31