Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Про тарифи говорили......чи буде врахована громадська думка?
Про тарифи говорили......чи буде врахована громадська думка?
Тандем-пресс
Четвер, 31 січня 2013, 20:55      Ромни, Сумська область

Про тарифи говорили......чи буде врахована громадська думка?10 січня 2013 року в міському Будинку культури відбулася зустріч керівників ЖЕКів з громадськістю міста, членами виконавчого комітету та депутатами Роменської міської ради: з питання введення в дію нових тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, які надають наші Роменські ЖЕКи - до порозуміння ще далеко.

Планувалося, що на цій зустрічі комунальникам та мешканцям міста вдасться знайти взаєморозуміння і налагодити механізми взаємовигідної співпраці. Проте, кожна сторона мала свої інтереси і не завжди вони були поєднувані.
ЖЕКи завжди знаходились під пильним оком мешканців міста. Кожного дня ми стикаємося з роботою працівників ЖЕКів. Від роботи та самого працівника й складається загальне враження про працю всього підприємства вцілому. Одні задоволені роботою стовідсотково, інші невдоволені. Та коли були підвищені тарифи на обслуговування будинків та прибудинкових територій майже кожен мешканець багатоповерхівки був проти введення в дію нових тарифів.  
Як повідомили у Роменській міській раді, за період, коли були підвищені тарифи до загального відділу надійшло 6 колективних звернень та 19 звернень на гарячу урядову лінію.    
Міським головою було запропоновано три шляхи виходу з даної ситуації, а саме:
Вести в дію нові тарифи (на думку міського голови — це надасть змогу ЖЕКам працювати й задовольнить усі його вимоги);
Залишити у дії старі тарифи (що призведе до зменшення кількості послуг, котрі надаються наразі ЖЕКами, а у подальшому повної ліквідації такого підприємтсва як ЖЕК)
Створення ОСББ (об'єднання співласників багатоповерхових будинків)
“Я чекаю на конструктивні, обгрунтовані пропозиції, у результаті чого ми приймемо рішення, яке буде довподоби усій громадськості”, - говорить Микола Кирилович. Мета даного громадського обговорення  — врегулювати критичну ситуацію, зокрема, прислухатися до думки громадськості та прийняти відповідне рішення.

З чого все починалось? Економічне обгрунтування тарифів...

Начальник управління економічного розвитку Роменської міської ради Янчук Юлія Олександрівна поінформувала громаду, чому ж виникла така необхідність підвищення тарифів, а саме: “Обслуговуючі підприємства житлового фонду м. Ромни, ще влітку звернулися до виконавчого комітету Роменської міської ради  з проханням затвердити нові тарифи по послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також подали до управління економічного розвитку  відповідні планові калькуляції і розрахунки до них, з метою перевірки і погодження цих тарифів. Щодо підвищення тарифів була опублікована інформація у засобах масової інформації. Протягом місяця, з дня публікації приймались пропозиції та зауваження, але конструктивних пропозицій від мешканців міста, на жаль, не надійшло. Зокрема, у зверненнях йшла мова, що запропоновані тарифи є завеликими Управлінням встановлено, що подані розрахунки сформовані відповідно до чинного законодавства. Тарифи розраховані окремо за кожним будинком, залежно від запланованих кількісних показників послуг та виходячи з планових витрат. Були проведені необхідні заходи по зменшенню та  оптимізації тарифів. Опрацьовано розрахунки на достовірність поданих даних.....”
Далі, Юлія Олександрівна зауважила, що з метою більш детального та повного інформування населення щодо змін тарифів, а також усунення недоліків у роботі надавачів відповідних послуг, додатково були проведені побудинкові збори мешканців окремих будинків. А саме, по ПП “Наш Дім” -  8 зустрічей по 11-ти будинках, КП “Житло-експлуатація” - 8 зустрічей по 14-ти будинкам, ПП “Марс” - 7 зустрічей по 9-ти будинкам,   ПП “Житло-сервіс” - 3 зустрічі по 6-ти будинках. На зустрічах із мешканцями будинків негативна реакція громадян була не так на сам факт підвищення тарифів, як  сумнів у тому, що при збільшенні вартості послуг заплановані роботи будуть виконуватись у повному обсязі.  По деяким будинкам збільшення тарифів складає майже 100 відсотків, але у той же час існує багато не впорядкованих або частково впорядкованих будинків, де плату зменшено вдвічі. Наголошено, що сума залежить від кількості послуг...
Із 2008 року тарифи на відповідні послуги не змінювалися, окрім будинків з ліфтами. За цей період значно зросли ціни на матеріали, електроенергію, теплопостачання, бензин, газ, підвищився рівень мінімальної заробітної плати та інше. Так, наприклад, у нині діючому тарифі закладений рівень мінімальної зарплати 515 грн, хоча на сьогоднішній день мінімальна заробітна плата складає 1147 грн, відповідно збільшились нарахування на заробітну плату, інше. Отже, збільшується різниця між економічно обгрунтованими витратами на надання послуг та діючими тарифами.
Наразі, підприємства, які обслуговують житловий фонд, знаходяться в збитковому становищі і мають значні борги. Ці негативні явища відображаються на якості надання послуг і навіть можуть спричинити зупинення діяльності підприємств взагалі.
З метою недопущення критичних наслідків та покращення ситуації, яка склалась, виникла необхідність в затвердженні нових тарифів. Середній тариф на послуги ЖЕКів складає 1,25 грн. за кв.м., так, наприклад, за даними Сумської облдержадміністрації у місті Охтирка середній тариф складає  1,48 грн. за кв.м. (тариф 2012 року).
Рішенням виконавчого комітету Роменської міської ради від 25.07.2012 року були встановлені нові тарифи на послуги з обслуговування будинків та споруд і прибудинкових територій. Прийняте рішення викликало значне невдоволення населення міста і мало негативний резонанс. Численні звернення роменців. І відповідно до ЗУ “Про місцеве самоврядування” міський голова своїм розпорядженням від 09.10.2012 року зупинив дію рішення виконкому, сесія міської ради підтримала дане розпорядження.
Але, все ж таки, після запитів громадян, звернень до правоохоронних органів, а також проведених перевірок розрахунків тарифів міжрайонною прокуратурою, обласною прокуратурою, інспекцією з контролю за цінами у Сумській області, які в результаті не виявили порушень чинного законодавства — виникає необхідність у поновленні дії зупиненого рішення
Міський голова був налаштований більше не повертатися до цього питання й не здійснювати підвищення тарифів. Хоча, за старих тарифів підприємства не зможуть надавати повний перелік послуг та якісно виконувати  свою роботу. Залишити діючі тарифи без змін, а саме на рівні 0,90 грн. за кв.м. призведе до отримання неякісних послуг до тих пір, доки підприємства не припинять свою діяльність. Підприємствам необхідно буде провести скорочення штату, що унеможливить виконання робіт, а також зменшити перелік послуг. Наразі затверджено 10 послуг, а їх потрібно буде зменшити до 3-5 залежно від їх собівартості. Хоча, це вряд чи задовольнить повною мірою вимоги споживачів, і невідворотно призведе до погіршення стану обслуговуємих будинків, а у подальшому їх руйнування.

За ОСББ — майбутнє!

“Якби кожен із нас, співласник багатоквартирного будинку, достеменно не тільки знав, а ще й розумів, що йому належить на праві співвласності  будинок і що окрім нього це ніхто не зробить, то дії населення та менталітет були б зовсім іншими”, - наголосила Янчук Ю.О.
Письменна Валентина Олександрівна, голова ОСББ (1-й пров. Маяковського, 2А), наголосила, що тарифи є зависокими й зрозуміло, що нікому не хочеться їх сплачувати. Але, з економічної точки зору, за цей період значно зросли ціни, підвищилась заробітна плата, а підприємствам потрібно виплачувати заробіну плату, сплачувати податки й відрахування в різні фонди.
Але десять років тому, в цьому будинку було створено ОСББ. Сьогодні, тариф на квартирну плату складає у межах 0,50 грн. за кв.м. Цих коштів вистачає на утримання будинку вцілому. За цей період було оновлено усі телекомунікації. Хоча, хотілось би зазначити, що будинок, приймався у аварійному стані. Також було підкреслено, що  на відміну ЖЕКам - ОСББ не вбачає постійного штату працівників, а лише за вимогою. А це означає, що відповідно до певної потреби, згідно договору, працює електрик, слюсар, двірник. Валентина Олександрівна запрошувала усіх бажаючих подивитися та оцінити стан будинку.

Збільшення тарифів чи знищення ЖЕКу

До всіх долучилася керівник ПП “Наш Дім” Шкеть Любов Федорівна. Загалом вона зазначала, що ЖЕКи знаходяться, так скажімо, у “плачевному” стані. Діючі тарифи не переглядалися протягом чотирьох років. Але ЖЕКи намагалися у повній мірі виконувати свою роботу, зараз ремонтні роботи виконуються лише у разі крайньої необхідності, у аварійному режимі.
Завдяки спонсорській допомозі та співфінансування з мешканцями, ЖЕКи мали змогу  невести лад у сфері обслуговування житла.  Але фактичні затрати підприємств і сплачені кошти мешканців багатоповерхових будинків не відповідають тим потребам підприємств, які на даний час знаходяться у збитковому становищі. А це все загрожує населенню — відключенням ліфтів, електроенергії, припинення роботи аварійної служби.
Сьогодні ЖЕКи надають 10 послуг, а саме: прибирання прибудинкової території, підвалів, технічних поверхів, розчищення від снігу і посипання доріжок узимку, технічне обслуговування ліфтів, освітлення місць загального користування, обслуговування й поточний ремонт конструктивних елементів внутрішньобудинкових систем, обслуговування димовентиляційних каналів. Це мінімальний перелік, визначений для забезпечення належних умов проживання людей. Працівники роблять усе можливе для оперативного і якісного надання послуг.
Думка населення, щодо об'єднання підприємств в одне  - хибна, і не вихід із ситуації яка склалася. Якщо брати колишнє ВЖРЕУ, то у ньому працювало 226 особи, з них — 39 адмінперсонал. Сьогодні у чотирьох ЖЕКах працює 119 чоловік, з них 29 — адмінперсонал.
На думку ЖЕКівців саме підвищення тарифів дозволить забезпечити своєчасне, якісне обслуговування житла.

Соціальний захист для тих, хто його потребує...

Начальник управління праці та соціального захисту населення зазначив, що пріоритетним напрямком соціальної політики є захист малозабезпечених. Є подальше поглиблення адресної допомоги. Тобто, спрямування фінансових ресурсів держави на підтримку тих, хто її потребує. Призначення субсидій, значно полегшує життя малозабезпеченої сім'ї. А отже, кожен громадянин, який сплачує комунальні послуги, і якщо їх вартість перевищує 15% його доходу, – має право на державну допомогу. Оформити субсидію дуже просто. Потрібно подати заяву, довідку про доходи і заповнити декларацію. Управління працює з 8.00 до 17.00 год. без перерви в робочі дні і з 9.00 до 14.00 год. по суботах. Навіть у разі виникнення певних обмежень питання можна вирішити позитивно. Діє „гаряча телефонна лінія” за номером 2-15-36.

Громадська думка

Мешканці міста хотіли домогтися від ЖЕКів надання якісних послуг, яких у переліку 10, а також вирішення окремих комунальних проблем. Тобто, лише отримувати своє за свої гроші (квартплату). Комунальники натомість очікували, що мешканці, нададуть згоду на підвищення тарифів.
Роменчани справно сплачують послуги ЖЕКів, майже стовідсотково. Куди ж ідуть гроші? Говорять, що значну частину коштів з’їдають податки, відрахування, фонд заробітної плати (є підозри про роздутий штат управлінського апарату). Очевидно, що така організація роботи неефективна.
Обговорення тривало майже годину. В обговоренні активно приймали участь усі присутні. Від мешканців поступали як пропозиції так і зауваження, хоча в основному масова критика неякісної роботи ЖЕКів.

Думка перша: “Потрібен один ЖЕК” або створення ОСББ
Як наголосив Фелікс Юровський: “Я згоден із ЖЕКами тому, що їм дійсно не вистачає коштів. Але постає питання,  чого їх немає? Вони говорять про економічно обгрунтовані норми, але приховується наступне — де ж економічно обгрунтовані обсяги робіт? Наразі, підприємства в середньому обслуговують 100 тисяч кв.м. житла. А за економічно обгрунтованими нормами потрібно обслуговувати 500 тис. кв.м. житла. Отже, як висновок — у місті потрібен лише один ЖЕК.
Чи звертали ви увагу на платіжний документ? Згідно до чинного законодавства у платіжному документі повинен бути перелік послуг та їх фактична вартість. Цього немає. Куди дивиться міська влада? Чому за очищення снігу ми платимо цілий рік? Досі не визначені прибудинкові території і розрахунки підприємства виконують навмання. Але міською радою повинна бути затверджена ця територія, а її чомусь немає. У під’їздах освітлення не вимикається взимку з п’ятнадцятої години і до самого ранку. Одним словом, все робиться на “обум”. Що зроблено для ощадливого використання електроенергії? Чому не впроваджуються сучасні технології? Бо є  мешканці, котрі все оплатять!”.
Мешканка міста говорить, що “Не потрібно нам вішати лапшу на вуха відносно ОСББ” - закони там не вдосконалені, а призведуть до більшого лиха, ніж робота чотирьох ЖЕКів. Тому, моя конкретна пропозиція: нічого утримувати незрозумілі кадри, створити один ЖЕК, де буде більше хороших спеціалістів і поменше адміністративного персоналу”.
Колишня працівниця ЖЕКу Тетяна, говорить, що “...дійсно змінилась мінімальна заробітна плата, зросли витрати на енергоносії, матеріали. Але, щоб підняти тариф його потрібно обгрунтувати та обговорити з населенням та прийти до спільного рішення. Так, для будинку, де я мешкаю, плата за обслуговування має зрости у 1,8 раза, але коли підрахували всі складові, виявилося, що він підвищиться аж у 3,4 раза. Чому? Зменшилася загальна площа житла, що обслуговує „ЖЕК”, з 115 тисяч метрів квадратних до 85 тисяч і відповідно зросла вартість.
До речі, 78% сплаченої нами суми йде на зарплату працівникам обслуговуючого підприємства. Вбачаю лише один вихід: об’єднання підприємств в одне для зменшення апарату управління або створення об’єднань співвласників. Тоді всі кошти йтимуть на обслуговування будинку, а не утримання „ЖЕКу””.

Думка друга:”Не сплачувати - судитися”
Сергій Гаврась, яркий представник мешканця-революціонера запропонував наступне — судитися! “Якось, декілька років тому були підняті тарифи, тоді я вийшов на акції протесту — це не допомогло і я перестав сплачувати. Підприємство виставило мені борг у сумі 2400 грн., близько року я воював з ними. І якось суд постановив, що я винен лише 800. Я впевнений, що кожен роменчанин виграв би позов відносно ЖЕКу.”

Думка третя: Жорсткий контроль ЖЕКів — знати про роботу підприємства все от “А” до “Я”
Валентина Завгородня, яка проживає по бул. Шевченка, 29 скаржиться, що в її будинку немає можливості користування підвальними приміщеннями, тому що вони залиті каналізаційними стоками, хоча за підвали мешканці будинку справно сплачують. Відсутні дитячі майданчики і вся прибудинкова території знаходиться під магазином “Магелан” і гаражами.
Роменчанка зауважила, що перед тим, як підвищувати тарифи, для початку показати населенню, що зроблено за сплачені кошти по конкретному будинку.    
Як повідомила мешканка гуртожитку, вони сплачують за прибирання прибудинкової території, якої фактично немає, залишилась дитяча гірка, дві гойдалки та пісочниця. Усе інше гаражі. Виходить сплачуються кошти, а власники гаражів цим справно користуються.
Серед переліку послуг називалося прибирання підвалів, прибудинкової території і горищ. Підвалів і території у мешканців їх немає, горищами вони не користуються – навіщо їм ці послуги? “Тож перед тим, як підіймати тарифи, опублікуйте в ЗМІ, розмістіть на будинку конкретний перелік послуг, які плануєте надавати, а ми вирішимо: які з них нам потрібні, а які ні”, - говорить мешканка гуртожитку.
Зубан Яків, голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, підкреслив, що “...у кожної проблеми є дві сторони. І якщо ми будемо шукати винних лише в одній стороні, то ми ніколи не дійдемо до злагоди. Половина з нас проживає у багатоповерхових будинках, а тобто є співласниками житла. А чи замислювався хтось: хто ремонтує та утримує житло у приватному секторі? Кожен власник сам дбає про це самостійно. У багатоповерхівках приватизовані квартири, чому чекають такої роботи тільки від обслуговуючої організації? Наразі, по місту 25 ОСББ із понад 300 будинків.
У чому ж проблема в роботі ЖЕКів? Непрозорість діяльності цих організацій. На мою думку, якщо щомісячно буде мешканцям надаватись інформація: скільки коштів отримано і скільки, та на які роботи витрачено — зменьшиться кількість нарікань на ЖЕКи.    
Альтернативним джерелом заробітку для „ЖЕКів” можуть стати додаткові платні послуги: фарбування, побілка, обклеювання кімнат шпалерами та інші роботи на замовлення. Щоб підприємства не лише отримували кошти від споживачів, а й заробляли самі”.

Думка четверта: Підняти тарифи або створити ОСББ.
Мешканка будинку на вул. Горького, 302, це так званий “Матяшовий будинок”, а йому уже 228 років підкреслила, що чим старіша споруда, тим більше коштів вона потребує на той чи інший ремонт. А тариф 2008 року, дійсно не надає змоги повноцінно працювати підприємствам. Тож бачу два шляхи: або піднімати тарифи, або масово створювати об’єднання співвласників.
Наразі усі критикують ЖЕКи, можливо критика є справедливою, говорить мешканець міста, але ж потрібно розуміти, що це є необхідністю для цих підприємств, щоб повноцінно працювати та надавати послуги. За які кошти вони будуть придбавати матеріали, все ж дорожчає. І працівникам необхідно виплачувати заробітну плату. Отже, вважаю, що тарифи піднімати варто.
Скрипка Лідія, котра мешкає по вул. Горького, 67 зазначила, що дане обговорення має бути сигналом для керівників ЖЕКів для повного аналізу їхньої роботи, та все ж таки зробити певні висновки, якщо хочуть щоб люди потребували їхні послуги. Але всеодно вважаю, що наше майбутнє за створенням ОСББ. Бо саме у цій організації співвласників чітко видно скільки зібрано коштів і на які цілі їх витрачено. Але хто нам допоможе організуватись? І хочу сказати ще одне, ми сьогодні усі критикуємо роботу ЖЕКів, але чи згадуємо при цьому себе. Тож починати потрібно з себе. Якщо кожен буде піклуватися про свій двір, ліфт, під'їзд, підвал — проблем стане набагато менше.
Якщо не можемо організуватись у створення ОСББ — потрібно дати можливість працювати ЖЕКам, а отже, підвищити тарифи, бо вони не зможуть працювати без відповідної плати.

Висновки зустрічі

На завершення зустрічі з громадськістю міста головуюча, депутат міської ради Кревсун Олена зауважила, що усі пропозиції та зауваження будуть проаналізовані під час підготовки та розгляду питання  відносно тарифів на сесії. Тож, доля громадської думки залежить від депутатів Роменської міської ради.
У ході обговорення громада більше схилялася щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних, але мешканцями було зазначено, якщо міська влада допоможе їм у вирішенні цього питання, а саме, надасть ряд рекомендацій.

Анна Марченко


 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг