Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс У Ромнах розпочалися тримісячні курси кінологів
У Ромнах розпочалися тримісячні курси кінологів
Тандем-пресс
Вівторок, 23 квітня 2013, 20:24      Ромни, Сумська область
Собаки супроводжують людину вже багато тисячоліть. Часто їх заводять як «друзів сім'ї» або навіть як свого роду домашню окрасу. Проте ці тварини освоїли і кілька «робочих професій», ефективно допомагаючи людям завдяки своєму незвичайному інтелекту, прекрасному нюху, тонкому слуху, фізичній силі, прудкості, витривалості та іншим рисам.

Є люди, які хочуть пов'язати свою професію з собаками. Але якщо, наприклад,  на ветеринарного лікаря можна вивчитися в багатьох містах України, то факультети або курси кінологів ще потрібно пошукати. З такою освітою можна відкривати свій розплідник, вести племінну роботу  або працювати в кінологічній службі МВС та МНС. Головне в цій професії - справжня любов до собак, витримка, витривалість. На кінологів успішно навчаються як хлопці, так і дівчата.

Не буде перебільшенням, що професіоналізм кінолога - це не стільки результат навчання, скільки наслідок способу життя, пов'язаного з постійною взаємодією з цими тваринами. З особистих рис для кінолога важливі терплячість, послідовність і організованість, витримка і самоконтроль. Важлива і здатність до емпатії - можливість відчувати стан іншої живої істоти.

Потрібна висока фізична працездатність - адже робота проходить переважно на повітрі, в будь-яку погоду і пов'язана з активними пересуваннями. Навряд чи хорошими фахівцями стануть ті, хто відрізняється зайвою пунктуальністю і бажає, щоб все здійснювалося за раз і назавжди встановленими правилами - адже тварини поводяться спонтанно і не завжди передбачувано.

І не дивно, що саме у нашому рідному місті Ромни є такі курси, де усі бажаючі можуть опанувати професію кінолога.

Так, на початку квітня на базі  2-го  Спеціального  регіонального  центру  швидкого реагування ДСНС України  розпочалися тримісячні курси для людей, які виявили бажання стати кінологами.

Як повідомила прес-служба Центру, за парти сіли 20 слухачів різного віку з усіх куточків України: Ромнів, Конотопу, Сум, Дрогобича, Балаклії, Новодністровська, Луганська, Києва, Закарпатської та Вінницької областей. Всіх їх об’єднує одне – бажання навчитися рятувати людей разом зі своїми чотирилапими друзями.

Після здачі  відповідних  державних  іспитів новоспечені фахівці отримають професію  «рятувальник - кінолог», що надасть їм можливість працювати  у державних структурах (ДСНС та інших міністерствах і відомствах),  а також у приватному секторі.

Слухачі будуть вивчати анатомію та фізіологію собак, дисципліни по розведенню і дресируванню, годуванню й утримуванню, догляду й гігієні. Вони проходитимуть тренінги, частково освоять ветеринарію.

Прийняти пологи у собаки, обробити порізану лапу, надати першу допомогу при серцевому нападі – ось далеко не повний перелік теоретичних та практичних знань і навичок, які здобудуть майбутні фахівці кінології на мальовничій Сумщині. До їх послуг комфортабельні кімнати для проживання та зручні вольєри для їх чотирилапих колег, поля для навчань по слідовій роботі, стадіони та криті зали для тренувань зі слухняності та спритності, учбові містечка для пошуку людини під техногенним завалом та у природному середовищі. І головне – навчання буде проводити кваліфікований персонал з великим досвідом.

«Робота з порятунку людей після обвалів будівель, вибухів, пожеж - будні кінолога в Державній службі України з надзвичайних ситуацій, - констатує начальник 2-го Спеццентру ДСНС Сергій Біляєв. - Перш  ніж  почати  розгрібати  руїни,  рятувальникам  необхідно  дізнатися,  чи  залишилися  там  живі  люди,  яких  ще  можна  врятувати,  і  кінологи  тут  незамінні. Досить  кількох  навчених  псів,  щоб  за  15-20  хвилин  перевірити  руїни  будівлі,  а  при  пошуку  тих,  хто  заблукав у  лісі,  четвірка  собак  з  кінологами  замінює  до сотні  чоловік! Щоб  працювати  кінологом  в  ДСНС,  передусім  треба  самому  стати  рятувальником:  пройти  психологічне  тестування  і тренінги,  мати достойну фізичну  підготовку,  освоїти  топографію,  навички  надання  першої  медичної  допомоги. А  потім  тренувати свою собаку  для  пошуку  людей.

“Як  правило,  кінологами  у нашій структурі  стають  або  рятувальники  зі  стажем,  або  колишні  волонтери,  що  за  власною ініціативою  беруть  участь  в  рятувальних  операціях  разом зі  своїми  вихованцями.  Випадкових  людей  у нас  не  буває.», - говорять у 2-му Центрі.

Перед початком занять колектив 2-го Центру привітав майбутніх кінологів з початком навчань та побажав досягти їм своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами та зустріти добрих і надійних друзів.

Начальник 2-го Центру Сергій Васильович Біляєв поділився й планами на майбутнє. Отже, у другій половині 2013 року планується проведення підготовки ще однієї групи спеціалістів - кінологів, а вже з 2014 на Сумщині планують навчати не тільки наших співвітчизників, а й бажаючих з інших країн, з видачею свідоцтв міжнародного зразка. Це стане можливим після того, як Кінологічний центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій отримає статус міжнародного. Для цього роменські рятувальники вже виконали всі пункти "Дорожньої карти" щодо досягнення цієї високої цілі.

Тож побажаємо керівництву  2-го  Спеціального  регіонального  центру  швидкого реагування ДСНС України не зупинятися на досягнутому, а йти до нових вершин.

 

Анна Марченко

 

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop18
konotop18