Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
Тандем-пресс
Неділя, 19 травня 2013, 21:19      Ромни, Сумська область
День Червоного Хреста і Червоного півмісяця заснований на честь швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився цього дня в 1828 році. У середині минулого століття з його ініціативи вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв. У 1863 р. за його ініціативою була скликана конференція, що поклала початок міжнародному товариству Червоного Хреста.
Офіційно назву Міжнародний Червоний Хрест було затверджено в 1928 р. на 13-й міжнародній конференції в Гаазі, де був прийнятий статут організації, який змінювався згодом у 1952 і 1965 роках.
На 25-й міжнародній конференції ЧХ, що відбулася в жовтні 1986 р., було затверджено нову назву організації - Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.
Завдання МКЧХ - надання допомоги пораненим, хворим і військовополоненим під час збройних конфліктів, допомога жертвам стихійних лих. Основні принципи діяльності руху - гуманність, неупередженість, добровільність, єдність, універсальність.
В царській Росії товариство Червоного Хреста було створено в травні 1867 р. під назвою «Товариство опіки поранених і хворих воїнів»; в 1918 р. воно було перетворене на Пролетарський Червоний Хрест; в 1925 р. був утворений Союз Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця СРСР.
Сьогодні Червоний Хрест працює у 176 країнах світу, в тому числі Ромнах, однією із засновниць стала Кривокобильська Анна Іллівна.
Потреба допомагати незахищеним категоріям громадян, на жаль, поки що не зменшується. Більше того, для деяких людей навіть незначна підтримка – це вже крок до виживання. У нашому місті міське Товариство Червоного Хреста України працює з 1998 року. За цей час працівниками Товариства зроблено безліч добрих справ для багатьох нужденних земляків.
У день свята – Міжнародного дня Червоного Хреста України – редакція газети “Тандем-прес” поспілкувалися з головою Роменської міської організації Товариства Червоного Хреста України Галиною Миколаївною Пальчик про річні здобутки та буденну добродійність, що спрямована на підтримку громадян.
Галино Миколаївно, необхідність проводити благодійні акції у нашій країні, зокрема в місті, - залишається високою. Причина загальновідома: це, насамперед, низький рівень життя. А які акції проводила Роменська міська організація Товариства Червоного Хреста України?
Так - це щира правда щодо низького рівня життя. За рік міська організація провела безліч цільових акцій. Таку роботу продовжуватимемо й надалі. Також Товариство брало активну участь у Міжнародному дні захисту дітей, Всесвітньому дні донора, Всесвітньому дні боротьби з ВІЛ/СНІДом, "Громадськість проти туберкульозу", “Всеукраїнський місячник Червоного Хреста”, тощо.
Користуючись нагодою, хочу висловити вдячність усім учням-волонтерам із загальноосвітньої школи № 4,  які беруть активну участь у проведенні щорічних благодійних акцій.
А які медичні та соціальні послуги сьогодні надаєте незахищеним категоріям громадян у Ромнах?
У Товаристві працює дев'ять патронажних медичних сестер, які відвідують людей вдома. За потреби, можуть виміряти тиск, зробити ін’єкції, перев’язки тощо. Кожного вівторка у приміщенні Товариства веде прийом лікар-геріатр, Рояко Ольга Володимирівна, котра слідкує за здоров'ям людей похилого віку. Стосовно соціально-побутової допомоги, то наша організація  кожного дня відвідує людей, які дійсно потребують допомоги.
Допомагає міська організація і з предметами самообслуговування. У Товаристві існує пункт прокату інвалідного інвентаря, а це – інвалідні візки, милиці, ходунки.  Створений і банк речей бувшого використання. Нині все коштує дуже дорого і не кожен громадянин може собі дозволити придбати найнеобхідніше, особливо, якщо це люди незахищених категорій.
Галино Миколаївно, а чи є у міської організації постійні помічники?
Так, звичайно є. Це, зокрема, приватні підприємці: ПП Тернов В.В., Васильченко Є.В., Вінніченко О.В., Малишев К., Стеценко К.М., директори суперкаркетів: “Смак”, “Оазіс”, депутатський корпус районної ради та районній держадміністрації, ці люди є постійними спонсорами нашої організації.  Я безмежно вдячна їм за допомогу. Але перелічити всіх помічників Товариства не вистачить і шпальти газети.
А чи активні у благодійних акціях місцеві жителі, підприємці?
Здебільшого так. Однак були і такі ситуації, коли звертаючись за допомогою у відповідь чули відмову, але таких одиниці.  Адже всі кошти, зібрані під час акції, йдуть на лікування хворих.
Якими справами зараз заклопотані?
Справ у Товариства завжди багато, адже хочеться обігріти увагою кожну людину, яка цього дійсно потребує. Хотілося б забезпечити організацію медичним обладнанням, щоб надало можливість розширити кількість медичних послуг. Тож будемо й надалі продовжувати добру справу....
Галино Миколаївно, чого очікуєте від роботи в поточному році? Які плани хочете реалізувати?
Маю наміри продовжити таку ж плідну працю на благо людей.
Дякую за інтерв’ю. І бажаю Вам наснаги і витримки у Вашій нелегкій роботі.
Спасибі і Вам, що прийшли. Також хочу подякувати всім, хто, незважаючи на складні економічні часи, відгукнувся на наше прохання і допоміг незахищеним категоріям роменчан. І, користуючись нагодою, вітаю з Днем Перемоги ветеранів Великої Вітчизняної війни. Бажаю міцного здоров’я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим.

Шановні роменчани, деякі люди потребують посильної допомоги від нас. Тому всі речі, котрі складуються у вас в шифанерах, на горищах віднесіть до  Товариства Червоного Хреста: м. Ромни, вул. Щучки, 9, тел. 2-24-97.

Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Святкові кульки
Святкові кульки