Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс З робочою поїздкою до м. Ромни завітав голова Держагенства лісових ресурсів Сівець Віктор
З робочою поїздкою до м. Ромни завітав голова Держагенства лісових ресурсів Сівець Віктор
Тандем-пресс
Неділя, 02 червня 2013, 17:27      Ромни, Сумська область
У тому, що колектив державного підприємства «Роменське лісове господарство»,  розвиває і вдосконалює вміння декоративного озеленення та ландшафтного дизайну, обласне керівництво разом із головою Державного агенства лісових ресурсів Віктором Сівцем нещодавно переконалися особисто.

Так, 23 травня з робочою поїздкою та з нагоди відкриття фірмового магазину до м. Ромни завітали голова Державного агенства лісових ресурсів Віктор Сівець, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.
На початку зустрічі головне керівництво повідомило щодо мети свого візиту. Зокрема, як повідомлено представникам ЗМІ в першу чергу, це пожежонебезпечна ситуація в нашій країні. Протягом декількох днів голова Держлісагенства, перевірятиме готовність  лісових господарств Сумської області до усунення небезпеки.
Значну увагу буде приділено й лісокультурній кампанії, що проходила навесні по області, зокрема, перевірка кількості насаджень та їх якість. Також у цьому році започаткована акція щодо безкоштовного озеленення соціальних об'єктів (у нашому місті, завдяки цій акції озеленено два соціальних об'єкти — ЗОШ № 11, пам'ятник загиблим воїнам-афганцям). Наразі, по Україні, за словами Віктора Сівця, вже озеленено понад 1000 соціальних об'єктів.
На роменському підприємстві лісового господарства вже багато років доглядають за рослинами у спеціальних шкілках, теплицях, розсадниках, а нещодавно відмітив своє новосілля і спеціалізований фірмовий магазин із казковою назвою «Лісовичок», що розташувався  неподалік Недригайлівського лісництва,  обабіч жвавої автомобільної траси у напрямку Суми.
Як зазначив Віктор Миколайович Сівець, саме за ініціативи керівників лісових господарств по всій Україні почали відкривати фірмові магазини. Наразі, таких чарівних магазинчиків налічується близько 40, по Сумській області 3 (Глухів, Ромни (Недригайлів), Тростянець). Але планується відкрити ще, не менше 500. - “Ця справа дуже гарна і вона дозволить покращити стан лісових господарств. Адже це велика користь для людей, бо запропонована продукція, яку виробляє державне підприємство лісового господарства, реалізується практично за цінами виробника”, - говорить Віктор Миколайович.
Віриться, що з відкриттям цього спеціалізованого магазинчика покупців у ньому не бракуватиме. А чим тут будуть торгувати, ви, мабуть, уже й самі здогадалися:  продукцією лісового господарства. А ще – різними супутніми товарами, які потрібні екскурсантам, відпочивальникам чи просто подорожнім. У “Лісовичку” кожен охочий може ознайомитись із асортиментом саджанців, обрати ті, які сподобались найбільше, та відразу купити й отримати пораду щодо вирощування.
Серед нинішнього асортименту лісової продукції – дрова, віники для лазні, чимало видів та сортів саджанців декоративно-посадкового матеріалу, а також сувенірна продукція з дерева. За словами директора Роменського лісового господарства Олега Закусило,  на відкриття такого магазину наштовхнув зростаючий  попит на декоративний садівний матеріал для озеленення господарств будь-якої форми власності та громадських місць.    
Перед початком робіт з озеленення, як правило, постає запитання: де придбати садівний матеріал? Відповідь проста – безпосередньо у виробника. Це дозволить зекономити певні кошти та, безумовно, підтримати місцевого виробника – лісові господарства. Окрім усього, дерева і чагарники, куплені у «Лісовичку», придатні до висаджування в нашій місцевості й добре приживаються.
Тож для любителів ландшафтного дизайну в фірмовому магазині вам запропонують необхідний посадковий матеріал. Щоб задовольнити найвибагливіших відвідувачів лісівники Роменщини постійно працюють над розведенням декоративного посадматеріалу Окрім традиційних ялинок та сосон, в Роменському лісовому господарстві цього року вирощуються туї, ялівці, самшит.


Анна Марченко
 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Розминка
Розминка