Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Неповернуту техніку “Тасіс” планують забирати в судовому порядку
Неповернуту техніку “Тасіс” планують забирати в судовому порядку
Тандем-пресс
Неділя, 18 серпня 2013, 17:11      Ромни, Сумська область
12 серпня в приміщенні Роменської міської ради підбивала десятиденні підсумки депутатська комісія на чолі з депутатом Роменської міської ради Северином Сергієм Федоровичем. До уваги присутніх було надана інформація, щодо аналізу ситуації, яка склалася у місті з вивезення сміття  та  проблеми, які необхідно вирішити у короткі терміни. 
За словами, Сергія Федоровича, незважаючи на недостатнє матеріально-технічне забезпечення, комунальне підприємство “Чисте місто” змогло організувати свою роботу. На даний час штат комунального підприємства  повністю укомплектований. Тож, із 13 серпня 2013 року в приміщенні по бул. Шевченка, 65 відновить свою роботу абонентський відділ. Депутатська комісія звертається до громадської свідомості роменців прибути до відділу та  переукласти договори для надання послуг із вивезення твердих побутових та рідких відходів. Адже своєчасна сплата за надану послугу — запорука якісної роботи підприємства, - говорить Сергій Федорович. Як зазначили в ході засідання, будуть залучатися волонтери для рознесення квитанцій та договорів мешканцям міста.
Присутніх було інформовано, що в  зв'язку з тим, що техніки для вивезення сміття не вистачає, в місто замовлені дві одиниці автомобільної техніки. Говорять, що з 25 серпня та 10 вересня місто поповниться новенькою технікою, а саме: авто для вивезення рідких нечистот та автомобіль для вивезення твердих побутових відходів.
На засіданні комісії присутнім було також роз'яснено причини переповнення контейнерів для збору сміття. Як пояснив Сергій Федорович, що саме у літню пору відходів від населення збільшується у два рази, оскільки до звичайних додаються й відходи овочевих та фруктових культур. Тому аби хоч трохи зняти напругу населення до приходу в місто нової техніки та вирішення проблемних питань,  відповідний транспорт буде тимчасово орендований.
Зокрема депутати вбачають проблему в переданій техніці в оренду до м. Суми, яка надана за програмою Тасіс. Як було зазначено, місту була надана наступна автомобільна техніка: 4 автомобілі “Рено” (дві з задньою погрузкою, дві з боковою), ці автомобілі підходять для обслуговування контейнерів малої ваги; автомобіль багатоцільового призначення — для вивозу стихійних сміттєзвалищ, тощо; екскаватор “Камацу” - для обслуговування полігону; компактор “Бомакс” - для роботи на полігоні з твердими побутовими відходами, а також 450 одиниць контейнерів для збору сміття.
Тож, колишнім керівником комунального підприємства, як зазначила юрист Журенко Яна Анатоліївна договори оренди заключені на самих невигідних умовах. За її підрахунками, мало того, що підприємства ТОВ “Техкомресурс” та ТОВ “ПМК-Ресурс” заборгували перед комунальним підприємством  83 тис.грн., оренда сплата була меншою в шість разів.
Наразі місту досі не повернуто автомобіль багатоцільового призначення, екскаватор “Камацу” та компактор “Бомакс” - всі вони служать сумчанам, а не роменцям.
Залізобетонні плити, які було демонтовані ТОВ “ПМК-Ресурс” на 70% відновлені. До кінця цього місяця місцеві підприємці та влада прикладуть максимум зусиль для повноцінного функціонування полігону.
Депутатською комісією вирішено, якщо всю орендовану техніку орендарем не буде повернуто до 14 серпня 2013 року її вони будуть повертати уже в судовому порядку.

Анна Марченко





 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня