Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс «Краса, що створена душею»
«Краса, що створена душею»
Тандем-пресс
П'ятниця, 13 вересня 2013, 07:29      Ромни, Сумська область
Вже стало доброю традицією, щомісяця, у картинній галереї міського Будинку культури проводити виставки ужитково-декоративного мистецтва. Тож, 7 вересня 2013 року відбулась виставка двох талановитих жінок Олени Пасько та Олени Доценко. Майстрині своїми ніжними руками творять красу, від якої неможливо відвести очей. Ці такі різні людини змогли заповнити художню галерею не лише красою, а ще й теплом, любов’ю до маленьких речей зроблених своїми руками. Адже це завжди цінувалось.

“Не перестаєш дивуватися талановитим жінкам, які прославляють роменську землю. Такі люди поціловані Богом”, - говорить начальник відділу культури Тетяна Баляба.

І дійсно, наші жінки  малюють, пишуть пісні, вірші та твори, ліплять скульптури, вишивають, шиють, в’яжуть. А  з появою різних нових напрямків мистецтва таких людей стає дедалі більше. Новинки приходять до нас із різних куточків землі. Це й квілінг, фриволіте, макраме, орігамі, декупаж. І не дивно, що вся ця техніка під силу цим тендітним створінням.

Тож, Олена  Пасько за спеціальністю - кравець-закрійник.  Зараз працює в Міжрегіональному центрі швидкого реагування м. Ромни. Дивовижно, як вона поєднує творчу роботу з професійною діяльністю. Олена дуже гарно шиє, в’яже спицями та крючком. Із дитинства полюбила це заняття. З другого класу з собою носила крючок. А вже з п’ятого класу в’язала собі одяг. Своїм захопленням вдячна вчительці, яка не дала закинути улюблену справу. Вона в’яже все що забажається. Різні візерунки прості та складні, плетуться з неймовірною швидкістю. Кілограми ниток різного кольору та складу. Весь свій вільний час в’яже речі не лише для себе, а й для своїх друзів. Багато речей подаровані, також в’яже на замовлення. На виставці були презентовані в'язані речі, які не залишать спокійними серця жінок зі справжнім та витонченим смаком. Те, що її “створіння” побачили світ, Олена дякувала, перш за все, Наталії Охріменко, керівниці жіночого клубу “Мої роки, моє багатство”, адже завдяки її рекомендації вона мала змогу представити свої речі й у художній галереї.

Доценко Олена, вже вдруге презентує свої роботи у художній галереї, але її творчому потенціалу не перестаєш дивуватися. Як зізналась сама Олена, за професією вона інженер-механік, але вироби для декору, вишивка, плетіння та декупаж — це її рідне, дане природою.  Тож представлені вироби, зокрема, плетені корзини, здавалось зроблені з лози, але диву даєшся коли дізнаєшся, що ця краса створена зі звичайнісінького паперу.

Свої роботи майстрині планують презентувати й більшому загалу роменців, а саме на Іллінському ярмарку, що відбудеться 14 вересня у місті Ромни.

Виставка закінчувалась теплими словами та побажаннями майстриням, що неабияк піднімало настрій у дощову погоду.

 

Анна Марченко

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop12
konotop12