Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс З працівниками розраховуються
З працівниками розраховуються
Тандем-пресс
Четвер, 20 серпня 2009, 14:22      Ромни, Сумська область

На координаційній раді у понеділок піднімали кілька важливих питань. Зокрема, говорили про якість питної води, борги по зарплатам та пенсіям, освітлення нічного міста.

 

Роменська СЕС видала припис поро погіршення якості питної води. В. о. головного лікаря Роменської районної санстанції Анатолій Татенко зазначив, що припис дав свої результати. «Вода відповідає по бактеріологічним та хімічним показникам. Також ми повідомляємо про пориви, яких у цьому році сталося вже 103. Однак якість води є невідомою після проведення робіт і встановлення труб.  Не проводився виробничий контроль на бак-дослідження у місцях самовільної побудови водопроводів та самовільного введення їх в експлуатацію, зокрема в мікрорайоні Лозова, на вул. Садова, Роменсько-Київської дивізії, Піонерська, Макаренка, Дудіна, Конотопська, Червонопрапорна, Франка, Калова, Фрунзе, Крупська.

 

Виникли питання щодо достовірності даних про проблеми з водопроводом по вул. Крупська. Начальник ПП «Еліпс» Армен Агаханян пояснив, що водопровід на цих вулицях іще не введений остаточно, і навіть у ГУМГ вони ще не поставлені на баланс. Ці водопроводи повинні пройти експертизу і потім слідує введення в експлуатацію. Якщо санстанція дає такі приписи, воду можуть відключити, але це спровокує хвилювання мешканців. Анатолій Татенко зауважив, що лабораторний контроль не проводиться, бо водопроводи не введені в експлуатацію. Михайло Кочерга, начальник ГУМГу, висловив здивування: чому не можна провести дослідження незалежно від того, введений водопровід в експлуатацію чи ні? Армен Арамаїсович зауважив, що за ці дослідження їм доведеться сплачувати додаткову суму. А зайвих коштів у підприємства немає. У підсумку, міський голова Павло Помаран дав завдання протягом тижня розібратися у цьому питанні і знайти шляхи його вирішення. Також висловив певне невдоволення з приводу того, що дві організації не можуть знайти порозуміння між собою, а виносять ці питання на обговорення на координаційній раді. І через тиждень – на наступній координаційній раді – він очікує звіту з даного питання.

 

Далі зайшла мова про торгові точки на вул. Руденка, де відтепер торгівля буде заборонена. Так само вчинять і з іншими точками незаконної торгівлі. За цим будуть стежити працівники правоохоронних органів. Начальник Роменського відділення МВ УМВС України Юрій Яровий повідомив про початок відпрацювання «Нічне місто», яка буде проводитися із 17 по 31 серпня на територій нашого міста. Особливо це буде стосуватися підрозділів ДАІ і ДПС. У Ромни приїдуть співробітники ДАІ з інших міст області, завданням яких буде перевірка стану дотримання правил дорожнього руху на вулицях нашого міста. Мер Павло Помаран дав доручення начальнику управління міського господарства Михайлу Кочерзі забезпечити міські вулиці освітленням вночі. Зараз освітлюються вулиці до 1:00, а міський голова висловив пропозицію продовжити цей час до 2:00. Юрій Яровий попросив, щоб час освітлення тривав з 11:00 до 2 годин ночі, коли на вулицях є найбільший наплив автомобілів і людей, до того ж у центральній частині міста.

 

Далі перейшли до обговорення питання про виконання міського бюджету. Павло Помаран наголосив, що зараз є критика про стан виконання бюджету.  Олександр Яковенко, представник податкової інспекції, запевнив, що цьогорічні показники тримаються на рівні минулого року. І знову ж таки, міський голова дав доручення своєму заступнику Олександру Левицькому і Олександру Яковенку розібратися у показниках роботи і допрацювати це питання. Також  він наголосив на означенні прогнозів подальшої роботи.

 

При розгляді земельних питань зайшла мова про кіоск поблизу вокзалу, у якому окрім законної продукції зафіксовано також факт торгівлі самогоном. Навіть Микола Лаврик, губернатор області, робив наголос щодо нелегального розміщення даного об’єкту. А Юрій Яровий наголосив, що власника даного об’єкту вже двічі притягували до відповідальності за торгівлю самогоном. Підсумки з даного питання теж підведуть через тиждень – на наступній координаційній раді.

 

Юрій Скиба, начальник управління праці, розповів про картину, яка склалася із виплат заробітних плат. Зокрема, він сказав, що станом на 14 серпня  заборгованість по заробітній платі зменшилася і складає 523,5 тис. грн., по економічно активним підприємствам вона складає 92 тис. грн. на НГРЕ та на ДБУ-29 – 421 тис. грн. Наразі це єдині економічно активні підприємства, які ще мають борги перед своїми працівниками. Повністю розрахувалися завод «Тракторозапчастина» і ПМК-23. Загальна сума боргу зменшилася на 430 тис. грн. Цей показник дуже радує. Між іншим, підприємства доволі оперативно розраховуються із боргами, адже станом на 1 серпня заборгованість була значно масштабнішою і складала 957 тис. грн.

 

Щодо пенсій, то вони профінансовані по 18 серпня, за тиждень в рахунок погашення заборгованості НГРЕ заплатила 80 тис. грн. свого боргу. Проводилася перевірка легалізації робочих місць, виявили два факти, коли працівник працював без оформлення. Міський голова поцікавився, чи виконується план по створенню робочих місць. Виявляється, тут ми пасемо задніх: план виконаний за півріччя лише на 47%.

 

На завершення ради міський голова зачитав листа, в якому йдеться про реакцію на звернення, направлене у вищі організації, філії яких знаходяться в Ромнах і мають борги по наповненню бюджету. Зокрема, у ВАТ «Харківшляхбуд» надсилали таке звернення про невиконання зобов’язань ДБУ-29 по виплаті зарплати. У листі йдеться, що на це вплинули незалежні від ВАТ причини – світова фінансова криза, яка дуже негативно вплинула на будівничу галузь України взагалі і «Харківшляхбуду» зокрема. Саме настання кризи призвело до виникнення суттєвих негативних наслідків для підприємства, особливо фінансових труднощів, відсутністю замовлень, гіперінфляції. Однак навіть незважаючи на ці обставини, підприємство не знімає із себе зобов’язань по виплаті зарплат своїм працівникам. Прочитавши лист, мер підсумував, що писати «грамотно» у Харкові вміють.

 

Також зайшла мова про розпорядження за підсумками колегії. У ньому все залишилося в силі із тих пропозицій, які були в проекті рішення, окрім пункту про невідповідність займаній посаді Юрія Литвиненка. І тепер всі будуть працювати на виконання даного розпорядження.

 

Тетяна Івасин

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Святкова хода
Святкова хода