Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Поради фахівця
Вісті Роменщини
Вівторок, 09 лютого 2010, 08:42      Ромни, Сумська область

На превеликий жаль, ста­тис­тика травмувань по місту Ромни та Роменському району невесела. Протягом минулого року травмовано 2824 особи.

 

Найбільшу кількість травм люди отримують взимку. Тіль­ки протягом грудня-січня їх зареєстровано 526, серед них 143 переломи, 64 постраждалих перебували на стаціонарному лікуванні. Більшу частину травмованих (понад 60%), на жаль, склали люди похилого віку, пенсіонери, одинокі. Це й не дивно, адже погодні умови ускладнила ще й неповноцінна робота комунальних служб.

 

Щоб запобігти травмі на слизькій дорозі, врятувати себе від травмування та допомогти потерпілому, раджу скористатися простими рекомендаціями. Ходіть не поспішаючи, ступайте на всю підошву, ноги злегка розслабте в колінах. При порушенні рівноваги швидко присядьте - це найбільш реальний шанс утриматись на ногах. Не тримайте руки в кишенях, бо зростає можливість не тіль­ки падіння, але й важких травм, особливо переломів. Не перебігайте проїжджу частину під час снігопаду та ожеледиці. Обходьте металеві люки, вони, як правило, вкриті льодом. Не ходіть краєм проїзної частини дороги, це небезпечно завжди, а на слизьких шляхах особливо. Найнебезпечніші прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані. Щоб уникнути небезпеки, тримайтеся подалі від будинків, ближче до середини тротуару. Зважайте й на те, що під дахами багатоповерхівок дуже велику загрозу становлять бурульки.

 

Людям похилого віку краще у "слизькі" дні взагалі не виходити з дому, у крайньому випадку не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або шипом.

 

В'ячеслав СТРИЖАК, 

районний ортопед-

травматолог.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop46
konotop46