Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Пиво офіційно визнали алкоголем
Пиво офіційно визнали алкоголем
Вісті Роменщини
Вівторок, 02 березня 2010, 10:26      Ромни, Сумська область

11 лютого 2010 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв". Він встановлює обмеження в частині споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів. Зокрема, до категорії алкогольних напоїв віднесено слабоалкогольні напої й пиво, а також визначено поняття "безалкогольне пи­во".

 

Згідно з вимогами цього закону забороняється споживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні й слабоалкогольні напої у закладах охорони здоров'я, навчальних та освітньо-виховних закладах, громадському транспорті, на зупинках транспорту, у підземних пере­хо­дах, у закладах культури, у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі), у ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, на спортивних майданчиках, у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самовряду­ван­ня, інших державних установ.

 

Забороняється куріння тютюнових виробів у ліфтах і таксофонах, у закладах охорони здоров'я, у навчальних та освіт­ньо-виховних закладах, на дитячих майданчиках, на спор­тивних майданчиках, у під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському тран­спорті. Обмеження стосуються і куріння в закладах громадського харчування, приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, закладах культури, закритих спортивних спорудах, приміщеннях підпри­ємств, установ та організацій. У місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена відповідна наочна інформація.

 

Забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, а також на території навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, у торговельних органі­заціях, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, закритих спортивних спо­рудах (крім пива у пластиковій тарі), з торгових автома­тів, на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива), поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар), у споживчих упаковках, що містять менше 20 сигарет, з рук й у невизначених для цього місцях тор­гівлі.

 

Забороняється продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби.

 

На час проведення масових заходів сільські, селищні та місь­кі ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити споживання пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

 

Законом внесено відповідні зміни й до окремих статей Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ключовою нормою, що забороняє розлиття і продаж слабоалкогольних напоїв і пива у скверах, парках під час проведення масових заходів, є попередження або штраф.

 

Наталія ВОЙТЕНКО, 

помічник начальника Роменського МВ ГУМВС України в Сумській області.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Made in Ukraine
Made in Ukraine