Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини У Сулимах на вечорницях
У Сулимах на вечорницях
Вісті Роменщини
Понеділок, 20 грудня 2010, 00:00      Ромни, Сумська область

Зустріч голови райдержадмі­ністрації Віктора Сєріка та його заступника Василя Ремінця з громадою Сулимів розпочалася дещо незвично. Не очікуючи того, гості з райцентру потрапили на театралізоване дійство „Вечорниці на Андрія”, яке підготували для мешканців села дев’ятикласники та вчителі місцевої школи.

Спортзал навчального закладу перетворився на сільську хату, де, власне, й проходили вечорниці: з піснями, жартами та обов’язковим гаданням. Юні сулимівчани продемонстрували як ґрунтовні знання звичаїв і традицій, так і сценічний талант.

По завершенню заходу розпочалося спілкування з жителями Сулимів. Проблеми, озвучені під час зустрічі, загалом були традиційними для району: газифікація, низькі закупівельні ціни на молоко, стан доріг та автобусне сполучення з райцентром…

„Голубий вогник” завітає у село вже в першому півріччі наступного року, - повідомив приємну новину Віктор Сєрік. Стосовно закупівельної ціни на молоко, то й тут ситуацію вдасть­ся змінити на краще, переконаний очільник району, але потрібен певний час і тривала робота з власниками молокопереробних підприємств. Нині, як констатував голова райдерж­адміністрації, стосунки місцевої влади з „рідним” Роменським молокозаводом, а точніше, з його власниками, гірші, ніж з підприємствами з інших ра­йо­нів.

Буде вивчене питання можливості виходу на маршрут у вівторок, п’ятницю і неділю більш місткого автобуса. А в загальнорайонному масштабі одним із шляхів вирішення проблеми пасажироперевезень може стати створення комунального підприємства.

Також під час зустрічі піднімалися питання стосовно виплат „дітям війни”, стабільного електропостачання та інші.

Щодо першого, то шлях лише один – звертатися до суду, - зазначив Віктор Сєрік.

Досягнуте порозуміння з енергетиками дає підстави сподіватися на ремонт обладнання на місцевій підстанції, заміну електроопор та забезпечення вуличного освітлення.

– Пряме спілкування з громадою і надалі буде одним з пріоритетів влади, – наголосив, підбиваючи підсумки зустрічі, голова райдержадміністрації та привітав усіх присутніх з наступаючим Новим роком, побажав всіляких гараздів.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

44
44