Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ялинко, засвітись!
Вісті Роменщини
Середа, 22 грудня 2010, 00:00      Ромни, Сумська область

У День Святого Миколая на площі перед виконкомом засяяла різнобарв’ям вогнів головна міська новорічна ялинка. З Новорічними святами присутніх поздоровили аж одинадцять Дідів Морозів зі Снігуроньками. Тож усі побажання жити в мирі, добрі й достатку, бути щасливими, веселими і здоровими, безумовно, мають здійснитися.

Привітав громаду і „головний Миколай Ромен” – міський голова Микола Калашник.

– Нехай у цей чарівний вечір Святий Миколай принесе в кожну родину любов, злагоду і добробут, – побажав очільник громади.

Коли ж пролунало традиційне: „Ялинко, засвітись!”, зимові сутінки розігнали різнокольорові гірлянди на ялинці та спалахи феєрверка в нічному небі. А бадьорості й гарного настрою додала концертна програма, підготовлена від­ділом культури міськвиконкому.

Також  вперше відбулося урочисте відкриття ялинки біля райдержадміністрації. Із новорічними віншуваннями до присутніх звернулися Дід Мороз і Снігуронька, щедрих дарунків від Святого Миколая зичив т. в. о. голови рай­держад­міні­страції Ва­силь Ремінець.

З вірою у казку

Приблизно із середини груд­ня і до середини січня всі діти й більшість дорослих, крім повних песимістів (а можливо, й теж усі, просто дехто чомусь соромиться в цьому зізнатися навіть собі), живуть в атмо­сфері очікування дива, казки, сюрпризів і подарунків.

Святий Миколай пам’ятає про кожну дитину й передусім про сиріт. Його посланцями на землі стають численні бла­годійники. Відразу кіль­ка з них завітали до школи-інтернату ім. О.А. Деревської на улюблене зимове свято дітвори.

Міський голова Микола Калашник, його заступник Володимир Дудко, начальник Роменського відділення ДАІ Анатолій Щербина, інспектор сектора зв’язків з громадськістю управління ДАІ в Сумській області Олексій Завіруха привезли дітям солодо­щі, подарували набори логічних ігор і м’ячі для спортивних забав. Вихованці сиротинця порадували дорогих гостей виставою в кращих традиціях православної України.

Знаний меценат Олександр Саєнко цього дня відвідав Роменську ЗОШ № 10. Він подарував мультимедійний проектор, ноутбук, а школярі у відповідь – колядки і статуетку янгола-охоронця, щоб допомагав йому в добрих справах.

На урочистості з нагоди Дня Святого Миколая у загальноосвітню школу с. Глинськ прибули гості не лише з Ромен, а й з обласного центру. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Цупро подарував школі відеокамеру, а юній Ярині Сидоренко – мобільний телефон (дівчинку виховує лише бабуся, і Олександр Миколайович зазначив, що бере дитину під особисту опіку).

Спортінвентар навчальному закладу подарували т. в. о. голови райдержадміністрації Василь Ремінець та заступник начальника міськвідділу УМВС України в Сумській області В’ячеслав Науменко. Не з порожніми руками завітали на свято і сільський голова Сергій Філоненко, директор аграрного ліцею Михайло Гордійчук, керівник Глинського відділення ТОВ „Дружба нова” Володимир Гусениця. Останній, зокрема, подарував тюнер для перегляду телепередач через супутникову антену.

Після театралізованої вистави, підготовленої дітьми та їх наставниками, гості оглянули виставку-ярмарок виробів, зроблених школярами власноруч. Увагу привертали як композиції з підручних матеріалів, вишиті картини, так і різноманіття тортів, тістечок, печива.

У Глинській школі-інтернаті до когорти благодійників приєднався голова профкому філії ЗАТ „СБК” Іван Драч.

Затишніше буде нинішньої зими у приміщенні Гудимів­ської ЗОШ. Василь Ремінець з нагоди Дня Святого Миколая вручив директору нав­чального закладу масляний обі­грівач. Не зали­шив­ся осторонь доброчинних справ і новий керівник ТОВ „Ромни-Інвест” Олег Обірський.

До речі, „миколайчиків” отримувала не лише дітвора. Так, за сприяння Олександра Цупра виготовлено п’ять дверей для Михайлівської церкви в Андрі­я­шівці. Настоятель отець Іоан від імені громади подякував за допомогу в будівництві храму.

Також у місті й районі від­булися інші заходи з нагоди Дня Святого Миколая.

Павло КЛЮЧНИК,

Денис МЯГКОВИЧ
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

15
15