Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Грудневий санбюлетень
Вісті Роменщини
Субота, 22 січня 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

Працівники райСЕС обстежили 201 об’єкт, 60 осередків ін­­фекційних захворювань. На 54 об’єктах виявлено порушення санітарних норм і правил. Накладено 44 штрафи на загальну суму 8281 грн. Тимчасово припинено експлуатацію 10 об’єктів, забраковано 13,19 кг зіпсованих харчових продуктів на загальну суму 474,74 грн.

Санітарно-гігієнічною лабораторією виконано 442 дослі­дження у 104 пробах. У 8 пробах питної води виявлено перевищення вмісту заліза із розвідної мережі водопроводів: ЗАТ «СБК» – у два рази, Роменської НГРЕ – у 4, у 6 пробах колодязної води – перевищення вмісту нітратів у селах Левченки – в 1,5 раза, Овлаші – 1,9, Перехрестівка – 5,1, Глинськ – 7,9.

Бактеріологічною лабораторією проведено 4578 дослі­джень. Виявлено 11 позитивних змивів на бактерії групи кишкової палички із обладнання в магазинах с. Чеберяки, «Солодощі», «Візит». Проведено також 1043 дослідження на кишкову групу інфекцій і 532 – на крапельну.

Зареєстровано 2 випадки гострих кишкових інфекцій, 2550 – гострих респіраторних вірусних інфекцій, 2 – корости, 8 – педикульозу, 4 – вірусного гепатиту, 9 – укусів людей тваринами, по одному – сальмонельозу, туберкульозу, гонореї.

Захворюваність на ГРВІ та грип залишається стабільною, але кількість хворих не зменшується. З метою профілактики важливо уникати контактів з особами, які мають прояви грипозної інфекції, обмежити відвідини місць скупчення людей, не торкатися очей, носа або рота немитими руками, уникати обіймів, поцілунків і рукостискань, прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку відразу після використання викинути, уникати переохолодження, організувати повноцінне, вітамінізоване харчування.

Микола БОЙКО,

головний лікар райСЕС.

 

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

31
31