Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

На повторне вивчення
Вісті Роменщини
Понеділок, 07 лютого 2011, 22:40      Ромни, Сумська область

Саме земельні питання ви­кликали тривалу дискусію під час реалізації порядку денного четвертої сесії міської ради шостого скликання, яку провів міський голова Микола Калашник.

Зокрема, стурбованість у депутатів викликали внесені на розгляд сесії численні звернення про відведення земельних ділянок під гаражі в центральній час­тині міста. Фактично хаотична приватизація і забудова вільних місць у перспективі може значно ускладнити зведення багатоповерхівок. Доведеться домовлятися із господарями землі й будівель, компенсувати їм втрату власності. До того ж для деяких „спритників” отримання ділянок для будівництва гаражів із наступним продажем стало своє­рідним „бізнесом”. Тож на сесії прозвучали пропозиції надавати землю в центрі Ромен лише в оренду чи тимчасове користування. Але відразу ж постало питання про подальшу долю тих гаражів, що вже десятиліттями знаходяться на неоформлених ділянках. Та й право громадян на отримання у власність вільної земельної ділянки для встановлення гаража ніхто не відміняв. Врешті-решт було прийняте рішення відправити питання на повторне вивчення.

Подібна доля очікувала і питання про погодження регуляторного акта, яким після обговорення громадою мала бути встановлена нова нормативна грошова оцінка землі в Ромнах. Народні обранці рекомендували фахівцям з обласного центру, котрі виконували розрахунки, дещо знизити ціну за квадратний метр землі в нашому місті.

Також на сесії затверджено програми з профілактики ВІЛ-інфекції, лікування й догляду хворих на СНІД, цукровий діабет на 2011-2013 роки. Внесено зміни до ряду вже діючих програм.

Міжрайонний прокурор Олексій Винник проінформував про криміногенну ситуацію в місті та діяльність прокуратури. Так, він відзначив певне зростання злочинності на теренах Ромен у минулому році, хоча цей показник і нижчий середньообласного. В основному побільшало крадіжок, випадків хуліганства та скоєння правопорушень у нетверезому стані.

Працівниками прокуратури порушувалися кримінальні справи за зловживання арбітражними керуючими, за невиплату заробітної плати, хабарництво, привласнення коштів („рекорд” минулого року – один мільйон шістсот гривень).

Інформацію прийнято до відома.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Ромен
Ромен