Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Реалії та перспективи
Вісті Роменщини
Четвер, 17 лютого 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

Про майбутню презентацію Плану розвитку Ромен на 2011 рік йшлося під час брифінгу для журналістів місцевих ЗМІ, проведеного начальником управління економічного розвитку міської ради Юлією Янчук.

Юлія Олександрівна нагадала, що за підсумками робочої зустрічі голови облдержадміні­страції Юрія Чмиря з керівництвом та активом Ромен очільник області доручив розробити План розвитку міста на 2011 рік. І вже наступного тижня має відбутися його захист.

– Однією з основоположних засад регіональної політики є відродження принципів ком­плекс­ного соціально-економічного розвитку, – наголосила вона. – Першочерговим завданням місь­кої влади сьогодні є розробка та реалізація комплексу заходів, спрямованих на підвищення інвестиційної привабливості Ромен, стимулювання залучення інвестиційних коштів для забезпечення розвитку промислового сектора, підвищення ефективності роботи діючих підприємств, ство­рення нових робочих місць. Такий комплекс заходів втілено в Програму економічного і соці­ального розвитку міста на 2011 рік, що розроблена відповідно до Стратегії розвитку Сумської області „Нова Сумщина-2015”. Головний принцип – „зняття обмежень для стрімкого зростання”. Суть цього принципу полягає в тому, щоб зробити реєстр факторів, що стримують розвиток регіону, та зняти ці обмеження шляхом підвищення ефективності державного управління, високої відповідальності державних службовців, злагоджених дій різних гілок влади.

Незважаючи на, здавалося б, позитивну динаміку економічного розвитку міста (в 1,2 раза нарощено обсяги виробництва промислової продукції), ми усвідомлюємо, що в умовах ринкової економіки успішним буде те місто, яке зуміє посилити свою конкурентноздатність за рахунок залучення інвестицій: як капітальних, так і прямих іноземних. Цей пріоритет взятий за основу при підготовці Плану розвитку міста на 2011 рік, що зараз активно готується нашими управліннями та відділами спільно з облдержадміністрацією. Всього Він включає три пріоритети: забезпечення конкурентоспроможності, належних умов життєдіяльності та якості життя.

При розробці завдань і заходів враховані пріоритетні проекти як промислових підпри­ємств, так і бюджетних установ та організацій. Зокрема, заплановано модернізацію виробництва у ЗАТ „Роменська гардинно-тюлева фабрика”, ТОВ „Талан­пром”, ПАТ „Роменський завод „Тракторозапчастина”, рекон­струкцію виробничих площ асоціації „Ромни-кондитер”, впровадження енергозберігаючих тех­нологій на ПП „Спецкомплект”. Все це дасть можливість збільшити обсяги виробництва на 15% та створити 150 нових робочих місць. Зрозуміло, вті­лення планів у життя, зняття обмежень можливі лише за умови співпраці влади і керівників підприємств.

Розпорядженням міського голови створено робочу групу з удосконалення роботи із залучення інвестицій за принципом „єдиного вікна”.

Вагому роль в економічному розвитку Ромен відіграє малий та середній бізнес, забезпечуючи третину надходжень до міського бюджету. І Планом, і Програмою економічного та соціального розвитку на 2011 рік та Програмою підтримки підприємництва на 2011-2012 роки в місті заплановано ряд заходів, спрямованих на популяризацію підприємницької діяльності та підтримку місцевих товаровиробників. На сьогодні ситуація ускладнюється тим, що представники бізнесу відмовляються сприймати новий Податковий кодекс з позиції реформування, велика кількість підприємців припиняє свою діяльність. Міська влада робить все можливе, щоб разом з ними знайти конструктивні рішення та надати необхід­ну підтримку і допомогу в розвитку бізнесу.

Планом розвитку також передбачена активізація участі громади в програмах та проектах  із залучення соціальних інвестицій в рамках Антикризової гуманітарної програми і програми „Схід-Схід: партнерство без кордонів” Міжнародного фонду «Відродження», Проекту „Розвиток громад” Корпусу Миру та інших. В цьому напрямку налагоджено співпрацю з громад­ськими ор­ганізаціями, проводяться спільні зустрічі, надаються консультації, підготовлено „Пам’ятку з фандрейзингу”.

Успішна реалізація розробленого Плану розвитку міста на 2011 рік, безумовно, позитивно вплине як на економічний, так і на соціальний стан Ромен, – за­значила Юлія Янчук.

Павло КЛЮЧНИК
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

13
13