Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Калнишу – 320
Вісті Роменщини
Четвер, 21 липня 2011, 12:55      Ромни, Сумська область

Триста двадцять років тому в нашому краї на світ з’явилася людина, якій судилося жити у трьох століттях, стати видатним державним діячем, полководцем, щедрим меценатом та далеко­глядним господарником… А ще – провести, з імперської ласки, чверть століття у похмурих казематах на далеких Соловках за любов до рідної землі, тривалу й плідну діяльність на благо України й стати святим покровителем Роменського краю.

Повернуте із забуття лише два десятиліття тому ім’я Петра Івановича Калнишевського зайняло нині своє гідне місце в історії держави.

З нагоди 320-ї річниці з дня народження П.І. Калнишевського на Роменщині пройшли заходи з вшанування пам’яті славетного земляка.

Голова Всеукраїнського благодійного фонду ім. Петра Калнишевського Іван Рішняк, режисер Володимир Савельєв та виконавець головної ролі у фільмі про останнього кошового Запорозької Січі „Лицар Дикого поля” народний артист України Михайло Голубович, представники Українського козацтва, науковці і краєзнавці з Києва, Сум та інших міст відвідали малу батьківщину Калниша – село Пустовійтівку. Гості разом із головою райдержадміністрації Віктором Сє­ріком поклали квіти до пам’ятника кошовому, оглянули експозиції музею Петра Калнишевського, відвідали відроджену Свято-Тро­­їцьку церкву, побудовану в далекому 1773 році за кошти земляка. Також було покладено квіти до пам’ятного зна­ка П.І. Калнишев­ському на Покровській горі, де колись височіла Покровська церква, теж ним споруджена.

На центральній пло­щі Ромен гостей привітно зустрів місь­кий голова Микола Калашник та за­просив до міськради, де відбулася науково-практична конференція. Мова йшла про роль Петра Кал­нишевського у формуванні української державності й національної самосвідомості, розвитку економічного й духовного потенціалу нації.

Павло КЛЮЧНИК
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Сейм
Сейм