Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

заслуговують на пошану
Вісті Роменщини
Середа, 27 липня 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

Своїм виступом у міськра­йонній газеті „Вісті Роменщини” хочу привернути увагу керівництва міста і району та громадськості до двох визначних постатей нашого краю: Івана Федоровича Телющенка та Сергія Петровича Гаврася. Обидва вони закохані у свою справу і, незалежно від зовнішніх умов, долаючи всі труднощі та перешкоди, досягають значних результатів у своїй праці, будують грандіозні плани на майбутнє, які мають збутися.

Іван Телющенко – наш земляк, депутат обласної ради, кандидат технічних наук, генеральний директор ТОВ „Керамейя” (м. Суми). Я знаю Івана Федоровича ще з того часу, як він поселився в гуртожитку № 1 Роменського сільгосптехнікуму (нині Роменський коледж СНАУ). Очолював ЗАТ „Слобожанська будівельна кераміка”, що виробляло якісну цеглу. З розвитком підприємства зростали його потужності та можливості. директор не зупинявся на досягнутих результатах, вивчав передовий досвід за кордоном, проводив наукові дослідження, збільшував асортимент вироблюваної продукції, що реалізовувалася в усіх областях України, а також країнах Європи. Іван Федорович як керівник і науковий дослідник удосконалював технологію виробництва, без відриву від виробництва захистив дисертацію на присвоєн­ня вченого ступеня кандидата технічних наук.

У 2005 році він заснував у м. Ромни ТОВ „Техно-Маш-Сервіс”, де виготовляється унікальне обладнання для цегельних заводів не лише вітчизняних підприємств, а й країн СНД та ЄС. У травні 2007 р. Іван Федорович створює підприємство з виробництва клінкерних керамічних будівельних матеріалів на території колишнього заводу гумотехнічних виробів (м. Суми). Вже через рік продукція експортується в Білорусь. Зараз третина клінкерної цегли іде в Росію, Білорусь, Казахстан, При­балтику. Потужність під­приємства становить 30 млн. штук цегли за рік. Проте Іван Федорович не збирається „почивати на лаврах”. Завершується будівництво лінії з виготовлення клінкерної керамічної бруківки, у планах – виробництво крупноформатних пористих керамічних блоків, керамічної черепиці. Завдяки значним досягненням ТОВ “Керамейя” досить серйозно впливає на економіку Сумщини та України. Працівники отримують при­стой­ну зарплату, до бюджету надходять вагомі відрахування. Складається сприятлива атмосфера у стосунках з обласною владою.

– Виготовлена продукція гарантовано слугуватиме людям мінімум 100 років, – говорить Іван Федорович.

Одним словом, „Керамейя” – сучасне підприємство, де впроваджується все нове: задуми, плани, проекти, обладнання, технології, матеріали, ор­га­­ні­зація та оплата праці. І це завдяки нашому земляку І.Ф. Телющенку.

Сергій Гаврась – майстер спорту міжнародного класу з метання списа, 42-кратний чемпіон і призер чемпіонатів світу, Європи, СРСР, України. Я його знаю з 1997 р. Часто доводилося бувати на стадіоні коледжу, де не раз бачив, як Сергій Петрович готується до змагань.

Сергій Гаврась – мужня, вольова людина, з почуттям відповідальності та обов’язку, незламним характером, жагою перемоги у змаганнях будь-якого рівня. Завдяки його перемогам на різних континентах земної кулі звучав Гімн України та піднімався Державний прапор України. Саме С.П. Гаврась один з тих, хто показав бага­тьом країнам світу, що є така держава – Україна.

На мій погляд, І.Ф. Телющенко та С.П. Гаврась заслуговують на присвоєння звання „Почесний громадянин м. Ромни”.

Прошу читачів міськрайонки відгукнутися на мою пропозицію.

Федір ЯРИШ,

викладач-методист Роменського коледжу СНАУ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop71
konotop71