Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Щоб не прошкувати сходами
Щоб не прошкувати сходами
Вісті Роменщини
Субота, 30 липня 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

Одне з питань, що найчастіше піднімається на особистих прийомах міського голови – забезпечення роботи ліфтів у багатоповерхівках. Як вирішити непросте, через необхідність значного фінансування, питання - йшлося на нараді у міського голови Миколи Калашника за учас­тю фахівців ГУМГ, представника підприємства, що спеціалізується на ремонті й обслуговуванні ліфтів.

Як проінформував начальник головного управління міського господарства Михайло Кочерга, нині тривають роботи у будинку на вул. Калнишевського, 22, де 4 ліфти мають запрацювати вже 1-2 серпня. Потім розпочнеться капремонт трьох ліфтів у багатоповерхівці на вул. Гетьмана Мазепи, 51А. Їх роботу відновлять до кінця серпня. Після того, як на сесії міськради буде внесено зміни і виділено кошти (266 тис. грн.), протягом місяця підприємство-виконавець робіт відремонтує ліфти у будинку на вул. Маяковського, 67. На наступний рік запла­новано капітальний ремонт ще 7-8 ліфтів.

Варто зазначити, що з моменту зупинки до пуску ліфта після капремонту проходить близько трьох місяців. Спочатку необхідно провести його обстеження, розробити кошторис і затвердити в області, лише потім можна приступати до ремонту.

На нараді прийнято рішення змінити ситуацію у ліфтовому господарстві. Адже нині ремонт виконує одна фірма, а обслуговує – інша. Це загалом негативно впливає на експлуатацію обладнання. Так, керівник ПРБП „Рембуд”, підприємства, що ремонтує ліфти, Валентин Костюк відзначив, що в ліфтових шахтах немає освітлення та ряд інших нюансів, що загалом свідчили: туди ніхто навіть не заглядав після ремонту, не говорячи вже про профілактичні роботи. Хоча останні повинні проводитися щомісячно і щоквартально. Мають прийти виконавець і від­повідальна особа з ЖЕКу й оглянути меха­ніз­ми та обладнання, внести відповідні записи у журнали огляду і ремонту ліфтів. Якщо і ремонт, і обслуговування виконуватиме одна ор­ганізація, ефект буде біль­ший. Залишилося ли­ше документально оформити досягнуту домовленість.

Також ПРБП „Рембуд” проведе технічне обстеження ліфтів у багатоповерхівці на вул. Коржівській, 65. Вони жодного дня не працювали, зібрані „з бору по сосні” із за­п­частин від різних виробників. До того ж є серйозні проблем із фінансуванням ремонтних робіт, але, як наголосив Микола Калашник, питання вирішувати потрібно, для початку – визначитися з вартістю.

Петро КАРАБУТ
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

18
18