Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Небезпечна спека
Вісті Роменщини
Субота, 30 липня 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

За даними Гідрометцентру, в серпні на території України переважатимуть високий і надзвичайно високий класи пожежної небезпеки. У цей період, як свід­чить багаторічний досвід, виникає найбільша кількість лісових пожеж, що в окремих випадках набувають масштабів надзвичайних ситуацій.

Незважаючи на проведені попереджувальні заходи, в природних екосистемах України у період з 30 квітня до 18 липня цього року виникло 2 тис. 702 пожежі та загоряння, зокрема, в лісах – 895, на торфовищах – 116, на сільгоспугіддях – 19, інших (трава, горіння на відкритих ділянках місцевості) – 1 тис. 672. Най­більше таких випадків зареєстро­вано в Луганській області – 359, Київській – 298, Херсонській – 262, Запорізькій – 246, Дніпропетровській – 205, Харківській – 161, Сумській – 160, Одеській – 136.

В Україні, за оперативними даними, протягом пожежонебезпечного періоду виникло 5 пожеж на полях, якими знищено близько 75 га зернових культур. Най­більші зафіксовано в АР Крим (44,5 га) і Запорізькій області (28 га) та 2 пожежі на об’єктах переробки й зберігання врожаю у Хер­сонській області. Загальні збит­ки від цього склали понад 150 тис. гривень.

Основними причинами пожеж залишаються порушення вимог пожежної безпеки населенням під час перебування в лісах та працівниками агрогосподарств при проведенні польових робіт на сільгоспугіддях.

Шановні громадяни, з метою попередження та недопущення розвитку лісових пожеж до великих розмірів у пожежонебезпечний період 2011 року застерігаємо – дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки в лісах: не залишайте вогнище без нагляду; місце розпалювання обкладіть камінцями чи обсипте землею (піском); коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково заливайте вогнище водою чи засипайте піском; розпалюйте його, за можливості, на місці попереднього.

Якщо опинилися в осередку пожежі, не панікуйте та не приймайте поспішних, необдуманих рішень, не тікайте від полум’я, що швидко наближається, у протилежний бік. Закривши голову і обличчя одягом, йдіть проти віт­ру. Гасити полум’я невеликих низових пожеж можна забиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами. Будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися і травмувати вас. Особливо будьте обережні у місцях торф’яних пожеж, адже горіння торфу на поверхні не видно. Враховуйте, що там можуть утворюватися глибокі вирви, тому рухайтеся перевіряючи палицею глибину шару, що вигорів. Після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежну службу про місце, розміри і харак­тер пожежі.

Тетяна ВІННИК,

інспектор відділення

з питань НПД Роменського РВ УМНС

в Сумській області
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг