Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Про медицину і туризм
Вісті Роменщини
Середа, 03 серпня 2011, 00:00      Ромни, Сумська область

Відбулося засідання п’ятої сесії районної ради шос­того скликання. З першого питання “Про хід виконання Програми економічного і соці­ального розвитку Роменського району за шість місяців 2011 року” доповів заступник голови РДА О.О. Обідейко.

Він, зокрема, наголосив, що район у цілому спрацював краще, ніж за відповідний період торік. Промислові підприємства реалізували продукції на 50% більше. Про забезпечення населення продовольством потурбувалися підприємства агропромислового розвитку. У нинішньому році збільшено площі цукрових буряків на 1104 га, гречки – на 546 га, проса – на 1070 га, картоплі – на 425 га. До місцевих бюджетів на­дійшло 13,2 млн. грн., що теж на 27% більше. Інвестиції в основний капітал склали 31,9 млн. грн., що на 51% більше минулорічного показника. У рамках реалізації Швейцарсько-українського проекту DESPRO будуть побудовані водогінні мережі в селах Бобрик, Глинськ, Ярошівка, Борозенка, Сміле.

Питання забезпечення населення питною водою сьогодні стоїть дуже гостро. Про це інформував депутатів заступник голови райдержадміністрації В.І. Карнаух, висвітлюючи питання “Про хід виконання ра­йонної програми “Сільська кри­ниця”. Як відзначив виступаючий, в селах району функціонує 223 шахтні колодязі громадського користування. 138 із них потребують очищення та дезінфікування. Отож потрібно колодязі благоустроїти, оформити на них документи і взяти на баланс сільських рад.

Широко і детально обговорювалося як на засіданні постій­ної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, так і на засіданні сесії питання щодо передачі міжбюджетного трансферту в 2012 році з районного бюджету в міський. Мова йшла про те, скільки виділених державою коштів (16,5 млн. грн.) передати місту, тобто ЦРЛ, для надання необхідної допомоги сільським жителям. Пропонувалося 50-65 відсотків. Після дискусій зупинилися, так би мовити, на “золотій” середині: присутні депутати проголосували за 55 відсотків. Мотивувалося таке рішення тим, що кваліфіковану спеціалізовану допомогу селяни отримують у стаціонарних медичних закладах, а не на первинному рівні.

На засіданні сесії також було розглянуто питання “Про створення Хмелівського навчально-виховного комплексу (інформувала начальник відділу освіти РДА Л.П. Шкурат), “Про Програму розвитку туризму в районі на 2011-2015 рр.” (начальник відділу культури і туризму РДА Т.М. Кондратенко) та інші.

З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.

Микола ЛАВРИК
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Урочистий мітинг
Урочистий мітинг