Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Звітував голова
Вісті Роменщини
П'ятниця, 21 жовтня 2011, 07:37      Ромни, Сумська область

До порядку денного десятої сесії обласної ради шостого скликання, яка відбулася 7 жовтня, вносилося 25 питань. Після детального вивчення та обговорення депутати підтримали 24. Народні обранці не погодили тільки клопотання щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами Південно-Бе­рес­тівського родовища. Підтримали 8 депутатських запитів.

Першим розглядався звіт голови обласної ради Геннадія Михайленка, який викликав особливий інтерес народних обранців, запрошених на сесію керівників міст і районів, обласних установ та організацій, представників засобів масової інформації. Це й зрозуміло, адже голова облради, звітуючи про свою діяльність за майже рік роботи, аналізував співпрацю з депутатським корпусом, без якого жодна справа б не зрушила з місця, а також ділові стосунки з очільниками органів місцевого самоврядування, керів­ництвом облдержадміністрації, журналістами. Кожному хотілося почути оцінку і своїй роботі, ви­зна­читися з місцем у великому господарстві області.

Геннадій Володимирович зробив виважену, змістовну доповідь, хоча депутати мали змогу попередньо ознайомитися з нею у "Віснику обласної ради". Голова обласної ради щиро подякував усім за можливість разом робити добрі справи на благо рідної Сумщини. Спільна праця, а не ділення та керування, на його думку, - запорука загального успіху.

Звичайно, учасники зустрічі висловили свої зауваження, пропозиції. Зокрема, Григорій Поляков наполягав, що депутати не завжди вчасно отримують робочі документи на сесію та й звіт голови треба було б направити народним обранцям раніше, щоб вони могли його детально й ґрунтовно обговорити в комісіях. Не погодився з колегою заступник голови обласної ради Валерій Толбатов, який наголосив, що обласна рада працює демократично, керівництво завжди враховує критику чи зауваження колег, не ділить депутатів на чужих і своїх, уважно дослухається до кожної пропозиції, в усьому підтримує депутатів у їхній роботі в округах. Свою думку з приводу звіту голови, роботи обласної ради також висловили Геннадій Дорошенко, Віталій Малік, Микола Клочко, Петро Павлюк.

У заключному слові голова обласної ради Геннадій Михайленко ще раз подякував усім за зауваження, ділову спільну працю, порозуміння й наголосив, що успіхів можна добиватися лише об'єднавши зусилля керівництва, депутатського корпусу, виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на місцях, громади Сумщини в цілому.

Депутати розглянули й інші питання. Зокрема, які стосувалися майнових та кадрових рішень, внесли зміни до програми економічного розвитку та бюджету області, погодилися зі змінами складу спільної депутатської робочої групи Сумської облради та Курської обласної Думи, зініціювали створення Асоціації органів місцевого самоврядування Сумської області, підтримали клопотання щодо нагородження сумчан Почесними грамотами Верховної Ради України.

Ігор ПОКУТНІЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Торговий дім
Торговий дім