Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Роменський силач
Вісті Роменщини
Середа, 26 жовтня 2011, 21:27      Ромни, Сумська область

Рекордсмен із гирьового спорту 62-річний М.І. Левченко просто “порвав” усіх на другій спартакіаді серед ветеранів спорту.

Не стільки перемог, їх і так було достатньо, а як дружнє спілкування з однодумцями, яких, на жаль, нині небагато, Михайло Іванович прагнув знайти на змаганнях.

Глядачі, в основному студенти та викладачі Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, де проходили змагання, не очікували від сивоволосого роменця нічого незвичайного. Та після того, як він ривком підняв 16-кілограмову гирю 100 разів – лівою і 130 – правою руками, шанувальники силових видів спорту не змогли повірити, що таке витворяє пенсі­онер. Усі чудово розуміли, що багатьом молодим “качкам” до ветерана далеко. А після того, як пішов слух, що роменський силач робить жим мізинцем, відірвати від нього студентів та їх наставників стало просто неможливо. Хоча організаторів змагань і нервувало затягування заходу незапланованим показовим виступом, наш земляк задовольнив цікавість бажаючих – мізинцем вижав десять разів 24-кілограмову “цяцьку”. Після цього бажаючі заприязнитися з незвичайним атлетом просили обмінятися з ним телефонами, поділитися досвідом і методикою тренувань, яку, до речі, Михайло Левченко розробив самостійно.

Незважаючи на справжній фурор, йому присудили перше місце тільки в особистому заліку. Хоча переможці командного, недригайлівці, удвох набрали вдвічі менше очок, ніж роменець сам. Судді апелювали правилами змагань – брати участь мали щонайменше два представники від того чи іншого міста, а Ромни представляв тільки Левченко.

На жаль, гирьовий спорт вимирає, – журиться ветеран. Та надія жевріє: під його наставництвом дистанційно тренуються кілька молодих спортсменів. Один із них візьме участь разом зі своїм метром у змаганнях, що незабаром пройдуть на Луганщині.

Денис МЯГКОВИЧ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

19
19