Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Люди довіряють…
Вісті Роменщини
П'ятниця, 25 листопада 2011, 09:01      Ромни, Сумська область

Згідно із законодавством місь­кий голова має раз на рік звітувати про свою роботу перед грома­дою. Микола Калашник, можна сказати, зробив це вже сім разів, коли зустрічався в мікрора­йонах із мешканцями, а також у виконкомі – з керівниками підпри­ємств, установ, організацій і голо­вами квартальних комітетів.

Як відомо, не всі зібрання про­йшли вчасно й за сприятливих обставин. Проте кожне залишило позитивні враження.

– Люди ще довіряють владі. Головне - не розчарувати їх, – зробив  висновок міський голова, підбиваючи підсумки звітної кампанії.

Насправді робити висновки за результатами тільки одного року перебування на посаді зарано. Та Миколі Калашнику було про що роз­повісти: завдяки голові ОДА Ю.П. Чмирю вдалося вирішити питання добудови СЗОШ № 1 ім. П.І. Калнишевського. В примі­щен­ні школи на вул. Соборній буде відкрито філіал малої академії наук. Нарешті виділено й кошти на добудову станції знезалізнення води. Ведуться роботи з покращення вуличного освітлення, з наступного року їх проводитимуть у віддалених мікрорайонах. Завершується благоустрій міського парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

У держави не вистачає коштів на ремонт доріг. Тому для цього з міського та обласного бюджетів використано тільки 533,3 тис. грн. для ямкових “латок” на бульварах Свободи, Шевченка, вулицях Луценка, Коржівській, Горького, Прокопенка, Дудіна, Чапаєва, Маяковського, Пушкіна, П. Калнишевського, Полтавській, Артема, Конотопській, Соборній, Комсомольській, Сумській, Київській, у 1-му пров. Котляревського. Прогрейдеровано вулиці Артема, Електриків, Адмірала Лозовського, Філатова, Семирічки, Чернишевського, Гоголя, Пархоменка, Ворошилова, Чекістів, Комарова, Маліновського, Мельникова, Федь­ка, Ремінця, Червону, Декабристів, 2-й пров. Сумської. До кінця року ці роботи виконають на вулицях Островського, Прокопенка, Павла Ключини, Роменсько-Київської дивізії, Червонопрапорній, Чехова, Поповича, Пирогова, у провулках Полтавської.

Міський голова обіцяв підсипати доменним шлаком вулиці без твердого покриття. Для цього за­клали у бюджеті 1,1 млн. грн. Роботи розпочалися у мікрорайоні Каховка (вулиці Піонерська, Миру, Варчука, Гагаріна). Але у зв’язку з тим, що держава не виконала своїх зобов’язань щодо співфінансування реконструкції ліфтів і очисних споруд, заміни вікон та утеплення шкіл і пологового від­ділення ЦРЛ у рамках Кіотського протоколу, виникла необхідність перерозподілити кошти: ліфти – 266 тис. грн., вуличне освітлення – 80 тис. грн., станції доочистки питної води в школах і ЦРЛ – 406 тис. грн. Крім того, залізниця не може забезпечити необхідні обсяги транспортування шлаку. Також були заблоковані рахунки головного управління міського господарства через несплату штрафів. Тому роботи довелося відкласти.

Закінчується ремонт центральної міської бібліотеки (290 тис. грн.) та спорткомплексу (100 тис. грн.). Осучаснять і позаміський заклад відпочинку та оздоровлення “Вогник” (80 тис. грн.). Усунуто проблему опалення ДНЗ № 6 (95,5 тис. грн.). Із міського бюджету виділено близько 100 тис. грн. на придбання євроруберойду для ремонту м’яких покрівель. Облаштовано внутрішні санвузли в школах №№ 2, 3, 5, 11. Запрацювала їдальня у ЗОШ № 11. У центральній районній лікарні відкрито нове реанімаційне відділення, завершується ремонт лабораторії та приміщення для амбулаторії сімейної медицини на вул. Київській. Для міського Будинку культури придбано освітлювальну техніку на суму 20 тис. грн.

– Сказати, що депутатський корпус – це команда однодумців, я не можу, – визнав Микола Кирилович. – Потребує покращення й виконавська дисципліна працівників виконкому, заступників міського голови, керівників житлово-експлуатаційних органі­за­цій.

Люди в кожному мікрора­йоні нарікали на комунальні та інші негаразди. Скрізь згадували про неналежну якість дорожнього по­криття, складні відносини з пе­ревізниками, недостатнє освіт­лен­ня вулиць, проблему утиліза­ції сміття.

Разом із мером звітували й де­путати міської ради. Згідно із законом доповідати про свою ді­яль­ність перед виборцями повинні тільки депутати, обрані за мажоритарною системою. Виявили ба­жання розповісти про свою роботу й обранці за партійними списками В.Ю. Книга, Я.І. Зубан, П.Є. Ткаченко, Л.К. Яцура, Н.І. Гора. На останній зустрічі в СЗОШ № 2 слово також взяв депутат Сумської обласної ради О.І. Саєнко.

Можна сказати, що дехто з них тільки вчився звітувати перед громадою. Адже людей цікавили конкретні справи, а не кількість від­віданих обранцем сесій міської ра­ди або його точка зору щодо того чи іншого суспільно-політичного пи­тання. Здебільшого представники громади орієнтуються в потребах мешканців, а от шляхи розв’­язання проблем у кожного свої. Хтось розраховує тільки на власні сили, наприклад, приватні підприємці, керівники установ. Інші всілякими шляхами добиваються підтримки в державних структурах, звертаються по допо­могу до політичних партій. Най­більш ініціативні організовують мешканців для проведення різних громадських робіт.

Зроблено багато, та потрібно ще більше, – такий висновок щоразу робили наприкінці зустрічей їх учасники. Й бажали міському голові терпіння та здоров’я, щоб втілити все задумане, а також впоратися із завданнями, окресленими громадою. А їх назбиралося немало й не тільки під час річного звіту. Протягом року Микола Калашник близько 500 разів зустрічався з громадянами, побажання, пропозиції та критичні зауваження яких занотовували відповідні служби.

Денис МЯГКОВИЧ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Земська лікарня
Земська лікарня