Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

ПРЯМИЙ ЗВ’ЯЗОК
Вісті Роменщини
Середа, 21 березня 2012, 10:58      Ромни, Сумська область

Шляхи тіснішої співпраці з головами квартальних комітетів міста окреслили представники влади та керівники житлово-комунальних підприємств під час семінару-наради в міському Будинку культури. За “круглим столом” піднімали актуальні питання життєдіяльності Ромен. 

Начальник відділу з питань внутрішньої політики виконкому Олена Кревсун загострила увагу присутніх на особливостях громадської діяльності в рік виборів. Передусім потрібно адекватно реагувати на політичну агітацію, тримати в курсі будь-яких подій органи місцевого самоврядування. Навантаження зросте, – попередила вона, адже в нашому місті зареєстрували 84 осередки політичних партій, а також 24 органи самоорганізації населення (квартальні та будинковий комітет), 96 громадських організацій.

Звертаючись до присутніх, начальник головного управлін­ня міського господарства Михайло Кочерга, зокрема зауважив, що стабільна, а головне – ефективна робота галузі передусім залежить від рівня взаємодії квартальних комітетів із комунальниками. Недоробки однієї зі складових такого тандему позначаються на сис­темі в цілому. Незабаром продовжать ремонт доріг, реконструюють вуличне освітлення. Цьому можуть посприяти об’єднання мешканців, позитивні приклади є. Загалом, відзначив начальник ГУМГ, з усіма головами квартальних комітетів працівники управління знаходять спільну мову. Щоправда, цього не завжди достатньо через обмежене фінансування нагальних робіт. Окремої уваги, як завжди, вимагає ліквідація стихійних звалищ. Запобігти їм можна, якщо всі мешканці укладуть договори на вивезення сміття, – наголосив він. При цьому багато залежить від роз’яснювальної роботи безпосередньо в мікрорайонах.

Начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому Ярослав Панченко розкрив напрямки державної політики піклування про одиноких людей похилого віку та інвалідів. Начальник управління економічного розвитку міської ради Юлія Янчук описала процедуру виявлення та взяття на облік безхазяйного майна та відумерлої спадщини. Заступник міського голови Володимир Дудко проаналізував майбутню транспортну реформу, завдяки якій перевізники працюватимуть згідно з чинним законодавством. Провіс­никами змін стали незначні зміни гра­фіків руху автобусів, які тепер відповідають оприлюдненим раніше в “Каталозі послуг”.

Голови квартальних комітетів не тільки ділилися наболілим, а й дякували за допомогу у вирішенні проблемних питань. Хоча, звичайно, розмова точилася здебільшого навколо негараздів життєдіяльності міста. Наприклад, інколи кондуктори в автобусах не визнають права пільгового проїзду дітей з багатодітних родин, не завжди зважають на особливі потреби людей похилого віку. Згадали вдячним словом перевізника ПП Оле­фір, зовсім по-іншому відгукнулися про роботу маршруту № 10. Досі не відновлено радіомовлення на деяких вулицях. Нарікають люди й на неналежну організацію вивезення сміття з приватного сектора. До цього, при­пус­тив заступник міського голови Андрій Жарий, має відношення нечесна конкуренція. Давно пора застосувати примусові заходи (мінімальний штраф за порушення правил благоустрою 340 грн.). Та чи зможе хтось взяти на себе таку відповідальність, покаже час.

– Якби вдалося збільшити бюджет міста у 5-6 разів, тоді, можливо, вдалося б вирішити більшу частину нагальних проб­лем, – уникаючи пафосу підсумував міський голова Ми­кола Калашник. – Є багато проб­лем, серед яких нелегко обрати найактуальнішу, наприклад – освітлення вулиць чи реконструкція єдиного в місті дитячого літнього табору “Вогник”. Вирішення таких і без того непростих питань ускладнює ще й безперервний виборчий процес, через який намагання співпраці закінчуються тільки амбітними вказівками чи наріканнями, – додав він.

Саме тому тільки через прямий зв’язок із громадою влада може реально оцінити ту чи іншу ситуацію.

Денис МЯГКОВИЧ
 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop53
konotop53