Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Чисте довкілля – міцне здоров’я
Чисте довкілля – міцне здоров’я
Вісті Роменщини
Понеділок, 02 квітня 2012, 20:34      Ромни, Сумська область
Сніжний покрив уже майже розтанув, на сонячних місцях земля протряхла. Всюди видно сміття. Чого тільки не побачиш навкруги. Справжнє лихо – це пластмасова тара та поліетиленові пакети. Виблискують на сонці райдужні плями від розлитих паливно-мастильних матеріалів, не радують око новостворені смітники, шматки розмоклого паперу, ганчірки, трупи тварин, екскременти, сільськогосподарські та промислові відходи тощо. 

Так, у місті за зиму виникло близько 30 стихійних сміттєзвалищ: на вулицях Заліз­ничній – поблизу кооперативних гаражів, Прокопенка – ЗОШ № 5, Конотопській – містка через р. Сула, а також Червоно­прапорній, Декабристів та ін. Близько 80 смітників насипали в сільській місцевості.

У Ромнах залишається низьким рівень охоплення житлових масивів контейнерними майданчиками, більшість із них неблагоустроєні. На жаль, мешканці приватного сектора неактивно укладають договори на вивезення сміття і рідких нечистот із ТОВ “ПМК-ресурс”. Вони забувають, що неприбране сміття – це не тільки огида для цивілізованої людини, а ще й небезпека для здоров’я. Бо забруднене нав­колишнє середовище може стати джерелом  як інфекційних, так і неінфекційних хвороб.

Пора починати загальну толоку, щоб у міру просихання землі звільнити все навкруги від непотребу. Це стосується всіх підприємств і організацій, а також жителів приватного сектора як міста, так і сіл ра­йону. Необхідно навести лад на всіх прилеглих територіях, вивезти сміття на спеці­ально організовані звалища. Слід зазначити, що жодна сільська рада не налагодила роботу з утилізації твердих побутових відходів на сміттєзвалищах, тому що вони перебувають у незадовільному санітарно-гігієнічному стані.

Важливо звернути належну увагу на стан колодязів і централізованих джерел водопостачання, благоустрій туалетів, площадок для збору сміття, кладовищ. Сільські ради мають особливо пильно прослідкувати за станом місцевих очисних споруд. Так, у с. Рогинці вони зруйнувалися й стічні води з багатоповерхівок скидаються в житлову зону. Дуже складна ситуація з очисними спорудами в с. Перехрестівка, де каналізаційні споруди РВК-56 працюють вкрай неефективно. Подіб­них негативних прикладів достатньо.

Слід також прибрати будівельні матері­али, які роками лежать попід дворами, спиляні дерева. Роботи багато, а тому баритися не варто. Тим більше, що не за горами велике православне свято Світлого Воскресіння Христового, до якого завжди готуються заздалегідь, прибираючи не тільки в оселі, а й на подвір’ї.

Працівники контролюючих служб по­стійно стежитимуть за наведенням і під­триманням належного санітарного стану. До осіб, які не виконують розпорядження з благоустрою, застосовуватимуться відповідні заходи впливу.

Слід також пам’ятати, що талі води можуть підтоплювати колодязі й криниці, тому воду з них бажано частіше вибирати, а для пиття використовувати прокип’ячену або куповану в пляшках. Бажано всім користувачам водопроводів і колодязів громадського користування привести їх в належний санітарний стан та не баритися з профілактичною дезінфекцією.

Пам’ятайте, що здоров’я великою мірою залежить від чистоти довкілля.

Микола БОЙКО,

головний лікар райСЕС.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop68
konotop68