Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини СПІЛЬНИЙ ПІДХІД - ЗАПОРУКА ВИРІШЕННЯ ВСІХ ПРОБЛЕМ
СПІЛЬНИЙ ПІДХІД - ЗАПОРУКА ВИРІШЕННЯ ВСІХ ПРОБЛЕМ
Вісті Роменщини
Середа, 18 квітня 2012, 21:45      Ромни, Сумська область
Про організацію благоустрою, залучення інвестицій, розвиток сфер охорони здоров’я і освіти йшлося на нараді з активом Ромен, яку провів голова облдержадміністрації Юрій Чмирь. 

Міський голова Микола Калашник коротко охарактеризував стан справ у Ромнах. Загалом успішно виконується програма соціально-економічного розвитку, розроблено заходи із санітарної очистки міста і визначено виконавців, проте стримують погодні умови. Але наближення Великодніх свят, річниць із дня народження видатних роменців - Івана Кавалерідзе та Олександри Деревської - не залишає часу. Тож для наведення ладу робиться все можливе. Так, в цьому році замінено 134 ліхтарі мережі вуличного освітлення на енергозберігаючі, встановлено 70 ліхтарів у віддалених мікрорайонах, прогрейдеровано чотири вулиці. Щодня проводяться підрізання дерев і саночистка території. 29 березня відбулася загальноміська толока, в якій взяли участь майже півтисячі роменців, вивезено близько півсотні тонн сміття. Такі ж заходи заплановані на 5, 12, 26 квітня і 4 травня. Крім того, в посиленому режимі працюють комунальні служби. Зокрема, «ЖЕКи» очищають від сміття території дворів, а КП «Шляховик» - вулиці. Залучається щодня близько 25 безробітних, яких направляє на громадські роботи міськрайонний центр зайнятості населення.

- Роботи продовжуватимуться і місто матиме належний вигляд, - висловив переконання очільник Ромен.

Доповнили інформацію заступник міського голови Андрій Жарий та начальник головного управління міського господарства Михайло Кочерга.

- Серед проблемних питань - стихійні сміттєзвалища. В місті їх майже три десятки. Вже ліквідовано сім, - зазначив керівник ГУМГ. - Допомагають підприємства й установи. Ведеться робота з мешканцями «одноповерхового» сектора щодо укладення договорів на вивіз сміття. Вже охоплено близько третини. Проводяться рейди щодо виявлення громадян, які порушують правила благоустрою, зокрема, викидають побутові відходи у несанкціонованих місцях.

У Ромнах є 47 дитячих майданчиків. У травні підприємства, що обслуговують житловий фонд, мають привести їх у належний стан. Також планується встановити 8 нових.

- За чий рахунок? - поцікавився керівник області.

- Частина коштів надійде з міської скарбниці, решта - допомога меценатів. Головний серед них - депутат обласної ради, радник голови ОДА, директор ТОВ «Роменський завод продтоварів» Олександр Саєнко, - повідомив Андрій Жарий. - До речі, він також ініціював надання фінансової допомоги підприємцями з модернізації та розширення мережі вуличного освітлення - виділив кошти на придбання 80 новітніх світильників.

- Рекомендую міському голові завести записник, де було б детально зазначено заходи з благоустрою на кожен день, а під час об’їздів фіксувати стан їх виконання, щоб, підбиваючи підсумки зробленого за день, коригувати плани. Повірте, ефективність відчутно зросте. Бо важлива не кількість задіяних людей, а результативність їх роботи, - наголосив Юрій Чмирь.

Прозвучали також зауваження щодо стану вуличного освітлення та порада поспілкуватися з охтирчанами й скористатися їх досвідом у вирішенні цього питання.

- Сумщина зацікавила державні корпорації і бізнесменів Китайської Народної Республіки, - розповів голова ОДА. - Незабаром туди вирушить наша делегація. Також днями з послом США в Україні підписано угоду про співробітництво США і Сумщини. Під час спілкування мова йшла й про залучення інвестицій. Якщо є інвестиційні проекти - готуйте оперативно документи.

Депутат обласної ради, засновник ТОВ «Техно-Маш-Сервіс» Іван Телющенко звернувся до керівника області з проханням допомогти у вирішенні питання щодо викупу приміщень на території збанкрутілого заводу АТС для розширення виробництва. Це сприятиме і розвитку підприємства, і появі нових робочих місць, і дозволить ліквідатору погасити борги перед ПФУ та іншими установами.

- Підключуся до вирішення цього питання. А також обов’язково побуваю після Великодня на підприємстві, - пообіцяв Юрій Павлович.

Перспективи впровадження платних послуг, придбання нового обладнання для ЦРЛ і поліпшення умов обслуговування в дитячій поліклініці та створення саме в Ромнах одного з госпітальних округів цікавили головного лікаря ЦРЛ Валентину Гунькову.

- Відповідне доручення щодо вивчення перспектив впровадження системи платних послуг давалися начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петру Павлюку ще в минулому році. Я поцікавлюся, як воно виконується, - зазначив голова ОДА. - Коли відкривали реанімаційне відділення в Роменській ЦРЛ, мова йшла про придбання комп’ютерного томографа. Чекаю ваших пропозицій, бо саме зараз формується перелік медичного обладнання, з яким виходитимемо на Міністерство охорони здоров’я після перегляду держбюджету. Загалом не потрібно думати, ніби про Ромни обласна влада «забула». Просто реалізацію плану щодо забезпечення належної медичної допомоги населенню розпочали там, де необхідно було завершити довгобуди, що чекали десятиліттями. Ромнами теж займатимемося, тож завершуйте розробку проекту  дитячої поліклініки. Стосовно ж втілення його в життя, то більш конкретна розмова буде після перегляду держбюджету.

Начальник управління освіти міськвиконкому Зінаїда Горбик підняла питання ремонту приміщення, де розміщуватиметься Мала академія наук. На місцевому рівні вишукали 150 тисяч гривень, ще потрібно 450 тисяч.

Підсумовуючи нараду, Юрій Чмирь наголосив:

- Бачу, що команда у міського голови професійна і потужна. Після відвідування Ромен улітку минулого року помітні зрушення на краще. Тепер головне - не знижувати темп, продовжувати рух уперед. Бажаю зробити місто Ромни - західні ворота області - красивими і розвинутими.

Павло КЛЮЧНИК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Народні гуляння
Народні гуляння