Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Слово – ділом міцне
Вісті Роменщини
Середа, 18 квітня 2012, 21:55      Ромни, Сумська область
Днями в Роменському коледжі СНАУ відбулося виїзне засідання робочої групи перевірки стану виконання основних завдань Програми агропромислового розвитку області на період до 2015 року та розвитку сільських територій.

Про вклад нашого району в її виконання інформували присутніх голова Роменської РДА. В.П. Сєрік та його заступник О.О. Обідейко.

Проаналізував зроблене в районі в. о. начальника Державної інспекції сільського господарства в Сумській області Л.М. Токар. Він, зокрема, від­значив, що Роменський район сьогодні є найпотужнішим в області. Для прикладу, торік вироблено 279 тис. тонн зерна. Це найвищий показник за всі роки існування району. Таких зрушень вдалося досягти завдяки підвищенню культури землеробства. Господарства, особливо інвестори, не шкодують коштів для підняття врожайності. Працюють за правилом: якщо вже вкласти у виробництво кошти, то в обов’язковому порядку зробити все для того, аби мати відчутний результат.

Добре спрацювали в минулому році соціально-економічні угоди, укладені між сільськими радами та інвесторами. Зібрані кошти в сумі більше 3 млн. грн. використали на ремонт об’єк­тів соціальної сфери, доріг, обладнання вуличного освітлення та інші цілі.

Начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Івченко наголосив, що область торік зібрала вагомий урожай зернових, а саме: 2,5 млн. тонн. І господарники постали перед дилемою: де таку масу збіжжя переробляти, зберігати. Отож виникло питання будівництва елеваторів. Зерносушильний комплекс уже зведено в с. Діброва. На черзі будівництво ще двох – в Андрі­яшівці та Біловоді.

Непроста ситуація сьогодні склалася з озимими. Близько 425 га площ доведеться пересівати та ремонтувати. Всього буде зайнято в області ярими 1 мільйон 76 тисяч гектарів. Насінням, технікою, добривами регіон забезпечений. Потрібно виконати замовлення на поставку зерна до Аграрного фонду, для цього маємо всі можливості.

На питаннях використання землі, її оренди зупинився заступник начальника головного управління Держкомзему в Сумській області Сергій Дедерко. Він відзначив, що сьогодні органічних добрив вивозиться на поля у 25 разів менше, ніж у доперебудовний період, і ближ­чим часом кількість гною не зросте. Отож вихід один - запроваджувати сівозміни. Такі культури, як соняшник, кукурудза, повинні «повертатися» на попереднє поле через сім років. Слід пожвавити роботи з виготовлення проектів землеустрою.

Підбиваючи підсумки виїзної наради, заступник голови облдержадміністрації С.М. Слизький наголосив, що тру­дів­ники області невпинно впроваджують у життя реформи Президента Віктора Януковича. Це підтверджується зростанням виробництва, будівництвом та реконструкцією об’єк­тів соціальної сфери, під­вищенням зарплат. І надалі слід працювати так, щоб слово не розходилося з ділом. Все, що записано в Програмі соціально-економічного роз­вит­ку, підлягає обов’язковому виконанню.

У залі коледжу відбувся обласний семінар агрономів. окрім спеціалістів, на ньому виступила радник міністра аграрної політики С.М. Талала.

Потім учасники зібрання декількома групами побували на фермах ДГ «Агрофірма «Надія», полях ТОВ «Урожайна країна», відвідали Бобрицьку сімейну медамбулаторію та інші об’єкти.

Микола ГНАТЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

15
15