Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини На п’єдесталі спортивних Досягнень
На п’єдесталі спортивних Досягнень
Вісті Роменщини
Субота, 12 травня 2012, 05:53      Ромни, Сумська область
Фізична культура і спорт є важливим засобом підвищення громадської активності, задоволення моральних, естетичних та творчих запитів людини. Що сприяє покращенню здоров’я, підготовці молоді до трудової діяльності та військової служби, організації активного відпочинку, утвердженню норм здорового способу життя. 

Пріоритетними видами спорту в нашому місті залишаються легка атлетика, футбол і боротьба дзюдо. Створено відповідні умови для навчально-тренувального процесу та участі збірних команд в обласних і всеукраїн­ських змаганнях. Протягом минулого року проведено 30 навчально-тренувальних зборів, підготовлено 17 першорозрядників, 6 кандидатів у майстри спорту України та одного майстра спорту України.

Роменські спортсмени постійно беруть участь у змаганнях різних рівнів. Марина Фуртат на чемпіонаті України виконала норматив майстра спорту України зі спортивної гімнастики (тренер Т. Момоток). Вікторія Рясна – багаторазова призерка чемпіонатів України з легкої атлетики (А. Воблий). Євген Мовчан – призер чемпіонату України МОН та чемпіонату України серед юніорів у приміщенні з бігу на 800 м, чемпіон України в естафетному бігу 4/400 м (М. Савицький). Артем Логвиненко – член збірної команди області з легкої атлетики (М. Савицький). Валерія Ведмідь – КМС з боротьби дзюдо, призер VІ літніх юнацьких ігор України, чемпіонка Всеукраїнського турніру з боротьби дзюдо серед жінок (О. Богуш). Дмитро Цюх – бронзовий призер Всеукраїнського турніру з боротьби дзюдо “Старий Поділ” (О. Богуш). Владислав Батіжевський – КМС з боксу, не­одноразовий призер чемпіонатів України, зарахований до складу збірної команди України. Максим Фурсов – переможець чемпіонату України з боксу (Б. Дмитренко). Сергій Миколенко – чемпіон України з кемпо-карате, неодноразовий призер чемпіонатів України з джиу-джитсу. Аліна Крупська – володарка кубка України з джиу-джитсу (Я. Демич). Олег Марюха – призер кубка світу з кемпо, чемпіонату Європи з кікбоксингу (В. Шинкаренко). Сергій Мосензов – КМС з армреслінгу, призер чемпіонату України з армреслінгу (Є. Вакула). Ростислав Рокитянський – срібний призер всеукраїнських змагань з кіокушин-карате, чемпіон відкритого чемпіонату області (С. Магомедов). Артем Корнєєв – неодноразовий переможець та призер чемпіонатів області з шахів (А. Вертій). Андрій Карпинський і Юрій Бараннік – переможці та призери відкритого чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими можливостями (С. Гобов ). Олег Марюха, Максим Данильченко – призери кубка світу з кемпо та кобудо. Команда 1997-1998 р. н. – чемпіон першості управління освіти і науки Сумської ОДА з футзалу (А. Джур). Команда 2001 р. н. – бронзовий призер першого чемпіонату Сумщини з футзалу (О. Кармазін).

У 2010-2011 н. р. у комплексному заліку міських ігор школярів серед шкіл І-ІІ ст. ЗОШ № 8 посіла перше місце. Серед ЗОШ І-ІІІ ст. перемогла ЗОШ № 7, друге місце виборола СЗОШ № 1, третє – ЗОШ № 4. У спартакіаді серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації перше місце посів коледж КНЕУ.

Залучаємо ветеранів спорту. Вони – постійні учасники фізкультурно-оздоровчих заходів, обласних і міжнародних змагань. Микола Прядко, Василь Колодяжний і Геннадій Самойленко – постійні переможці та призери турнірів із лижних і лижоролерних перегонів у своїх вікових групах. Щороку проводиться чемпіонат міста з міні-футболу серед ветеранів. Минулого року в ньому взяло участь 11 команд. Майстер спорту міжнародного класу з метання списа Сергій Гаврась прославив місто й Україну на багатьох спортивних аренах світу. У другій відкритій обласній спартакіаді серед ветеранів спорту з гирьового спорту чемпіон Радянського Союзу, багаторазовий призер чемпіонатів України та всесоюзних турнірів Михайло Левченко виборов перше місце в особистому заліку.

2011 року в місті пройшло близько 120 спортивних змагань різних рівнів та інші фізкультурно-спортивні заходи. Утеплено дах, замінено на енергозберігаючі вікна спорткомплексу (100 тис. грн.), відремонтовано водопровід гімнастичного залу ДЮСШ, роздягальні (16 тис. грн.), борців­ський зал (2 тис. грн.), встановлено енергозберігаючі лампи (5 тис. грн.). За рахунок спонсорських коштів освітні заклади придбали спортивний інвентар на суму 10 тис. грн.

Залучаємо всі можливості для якісного розвитку фізичної культури і спорту в Ромнах.

Володимир МЕЛЬНИК,

начальник відділу у справах молоді

та спорту.

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Урочистий мітинг
Урочистий мітинг