Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Перлина Ромен прикрасить Сумщину
Перлина Ромен прикрасить Сумщину
Вісті Роменщини
Четвер, 21 червня 2012, 21:27      Ромни, Сумська область
Чарує золотим блиском куполів Святодухівський собор у Ромнах, в якому на свято Зі­шес­тя Святого Духа провів богослужіння преосвященнійший владика Євлогій, єпископ Сум­ський і Охтирський.  

До велелюдного зібрання парафіян того дня приєдналися міський голова Микола Калашник, заступник голови райдержадміністрації Василь Ремі­нець, депутати міської та обласної рад, а також ініціатор реконструкції храму, голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь і втілювач благородної ідеї відродження святині меценат Олександр Саєнко.

Прихожани зустріли поважних гостей хлібом-сіллю. Незважаючи на руйнівні наслідки часу й багатолюдний натовп, у храмі відчувалася благодатна атмосфера. Після соборного служіння архієпископ Євлогій від імені митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира нагородив Олександра Саєнка орденом святого великомученика Георгія Побідоносця, настоятеля собору о. Олександра – протоієрейським хрестом. Владика відзначив, що порівняно з минулим роком помітні значні зрушення у відродженні собору. І все це завдяки очільнику облдержадміністрації Юрію Чмирю, благодійнику Олександру Саєнку, органам місцевої влади.

– Я багато про Вас чув, Олександре Івановичу, багато знаю. Ви допомагаєте бага­тьом храмам, – звернувся він до мецената. – Це і реконструйований храм Успіння Пресвятої Богородиці в с. Біловод, і відновлення недільної школи Митрофанівської церковної громади Недригайлова. Чув і про Вашу допомогу школярам – майбутньому України та про багато інших добрих справ, які можна перераховувати дуже довго. Низький уклін вам, Олександре Івановичу, Юрію Павловичу, а також всім, хто бере безпосередню участь у розбудові цієї перлини України, за труд, за душу, яку ви вкладаєте в добрі справи.

Нагадаємо, що завдяки підтримці Олександра Саєнка восени планується завершити реставрацію куполів. За допомогою керівника області найближчим часом відремонтують фасад і вхід до церкви.

– Нехай гості, які проїжджатимуть через ваше місто, любуватимуться цим прекрасним храмом, завдяки якому Ромни стануть справжніми воротами Сумської області, – зазначив Юрій Чмирь.

Софія АБДУКАДИРОВА.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

17
17