Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Заклали фундамент майбутнього
Заклали фундамент майбутнього
Вісті Роменщини
Четвер, 21 червня 2012, 21:41      Ромни, Сумська область
Виїзна розширена прес-конференція міського голови Миколи Калашника, як і планувалося, пройшла в оновленому таборі “Вогник” напередодні відкриття цього єдиного на Роменщині дитячого оздоровчого закладу. 

На подібних заходах про зроблене більше промовляють самі об’єкти. Саме тому спочатку начальник відділу освіти міськвиконкому Зінаїда Горбик і директор табору Людмила Донецька провели екскурсію оновленими корпусами та новозбудованими побутовими приміщеннями. Учасники зустрічі, серед яких заступники міського голови, депутати міської ради, меценати й батьки, загалом залишилися задоволеними зробленим. Ще більшу втіху принесли перспективні плани. Сподівання на їх втілення найближчим часом дарує, зокрема, щільно огороджений акуратним парканом будмайданчик, що прилягає до спальних корпусів. Там уже нинішнього року планували звес­ти внутрішні санвузли й душові для дітей. На жаль, завадили затяжні проектні роботи.

Натомість за рахунок коштів міського бюджету (більше 300 тис. грн.) передусім реконструювали харчоблок та провели ряд інших робіт. Зокрема, добудували кімнати для миття посуду, відпочинку, душову й санвузол для персоналу. Замінили мережі електро- та водопостачання. Завдяки цьому на­решті умови праці відповідають усім санітарно-гігієнічним вимогам, а кухарям не страшні перевірки.

Про ефективне використання спонсорських коштів (біль­ше 200 тис. грн.) можна судити вже біля новеньких воріт і огорожі закладу. Зовсім по-новому – величніше виглядає і викладений візерунчастою плиткою майданчик для урочистих подій. Стеля, стіни, освітлення корпусу першого загону тепер, запевняють педагоги, стали не гіршими, ніж в обласних оздоровчих закладах. За­знали капітального ремонту й решта помешкань для відпочивальників. Також придбано будівельні матеріали, пральну машину, покривала, килимки, посуд та білизну, тюль. І це тільки початок, – переконують представники влади та меценати.

– Минулого року, відкриваючи першу табірну зміну, всі розуміли, що лозунг “Усе найкраще – дітям” спрацював далеко не повністю, – відкриваючи прес-конференцію, зауважив Микола Калашник. – Тому відразу зібрали всіх, хто може допомогти виправити ситуацію. Обіцяли багато, та реальну допомогу надали не всі. Найбільший вклад внесли керівники ТОВ “Роменський завод продтоварів” – Олександр Саєнко, “Ромниптахоспілка” – Дмитро Кірюхін, “Керамейя” – Іван Телющенко, ПрАТ “СБК” – Василь Марюха, ПАТ “Ромен­ська гардинно-тюлева фабрика” – Олександр Лакіза, ПП “Спецкомплект” – Олександр Мо­кій, ВТКП “Роменський меблевий комбінат” – Сергій Сала­тун і приватний підприємець Ігор Бартош. Не приховуватиму, що частина впливових людей вважають оновлення “Вогника” марною справою. Мовляв, у місті й без того вистачає проблем, а табір доцільніше взагалі закрити. На щастя, таких небагато.

Про строки завершення ро­біт говорити рано – планів немало. Найперше – завершити бу­дівництво внутрішніх санвузлів і душових. Потім на черзі – облаштування пляжу. Не останню роль у цьому відіграє реакція депутатів міськради, частина яких неоднозначно ставиться до такої справи. Це єдине, що трохи засмучує, – завершив виступ на не дуже веселій ноті очільник міста.

Оптимістичніше про перспективи мовив Олександр Са­єн­ко. Можна було завершити добудови й нинішнього року, – за­пев­нив він, адже особисто пропонував для цього кошти. Та виконавці не наважилися переступити через бюрократичні перепони. Крім того, меценат давно планує звести ще один двоповерховий корпус, передусім для дітей співробітників ТОВ “Роменський завод продтоварів”, яких щороку оз­до­ровлюється тут не менше ста.

Дмитро Кірюхін відзначив, що тільки тепер у таборі сталися вагомі зміни на краще, яких не помічалося з тих часів, коли ще сам дитиною відпочивав у “Вог­нику”.

Підбиваючи підсумки зу­стрічі, Зінаїда Горбик і Людмила Донецька подякували благодійникам, а також колективам навчальних закладів, які допомогли привести табір у належний стан. Особливо від­значили працівників міського центру позашкільної освіти на чолі з Олександрою Васютою.

Й нині не відразу помічаєш усі новації в таборі. Та, придивившись прискіпливіше, можна зробити висновок, що за­кладено ґрунтовний фундамент для розвитку такого потрібного для майбутнього Роменщини закладу. Його популярність зростає з кожним роком. Так, якщо під час першої зміни планують оздоровити сто школя­рів (саме стільки можна розмістити в спальних корпусах), то заяв із проханнями прийняти дітей на другу зміну надійшло вже вдвічі більше.

Денис МЯГКОВИЧ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

9 травня 2009
9 травня 2009