Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Безкоштовні Інтернет-центри
Безкоштовні Інтернет-центри
Вісті Роменщини
Неділя, 11 листопада 2012, 20:08      Ромни, Сумська область
Значно розширилися джерела інформації для користувачів міських бібліотек. До їх послуг тепер увесь світ. Адже в книгозбірнях відкрили Інтернет-центри. 

Відтепер роменці можуть безкоштовно опанувати навички роботи на комп’ютері, на­діслати чи отримати електронну пошту, послухати музику, подивитися фільм, поспілкуватися навіть із мешканцями інших континентів через мережу “Skype” з використанням відеокамери, скористатися веб-ресурсами, щоб знайти роботу чи потрібні послуги, замовити товар з іншого міста чи навіть країни, спланувати дозвілля, відпустку, знайти необхідну інформацію з будь-якого питання, а також роз­друкувати її на принтері. Достатньо оформити абонемент.

Перемігши в конкурсі програми “Бібліоміст”, роменські книгозбірні приєдналися до понад тисячі подібних осучаснених установ по всій країні, перетворившись на інформаційні центри ХХІ століття.

У центральній міській бібліотеці символічну стрічку перерізали міський голова Микола Калашник і координатор по роботі з партнерами програми “Бібліоміст” Наталія Новакова. Першими користувачами нових послуг стали постійні відвідувачі книгозбірні, місцеві краєзнавці, письменники, школярі. Начальник відділу культури міськвиконкому Тетяна Баляба, директор міської центральної бібліотечної системи Ніна Рослова у своїх виступах подякували за можливість взяти участь у проекті очільнику Ромен, депутатам міськради. Адже органи місцевого самоврядування надали суттєву партнерську підтримку. Соці­альні партнери – керівники центру соціального обслуговування Олена Шкромида, міськрайонного центру зайнятості населення – Яків Зубан говорили про користь Інтернет-центрів для занять в “університеті третього віку” та під час перекваліфікації безробіт­них. Краєзнавці Григорій Стрельченко та Григорій Діб­рова наголосили на важливій місії бібліотек, які посіли належне місце й у вік цифрових технологій. До речі, тепер вони працюватимуть по понеділках-п’ятницях з 9.00 до 18.00 год., по суботах і неділях – з 9.00 до 17.00 год.

Нагадаємо, що “Бібліоміст” – результат партнерської співпраці Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації. Підтримуючи глобальну ініціативу, фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів. Корпорація Miсrosoft передає бібліотекам нашої країни програмне забезпечення на суму 9 млн. грн. Наразі модернізовано понад тисячу з них, до кінця року їх має стати ще більше.

Денис МЯГКОВИЧ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

6
6