Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини У творчого вчителя обдаровані учні
У творчого вчителя обдаровані учні
Вісті Роменщини
Субота, 16 березня 2013, 06:53      Ромни, Сумська область
Пройшов рік відтоді, як Хме­лівську загальноосвітню школу реорганізовано в нав­чально-виховний комплекс. Поєднавши в ньому всі ланки освіти – дошкілля, початкову та основну школу, вдалося усунути проблему наступності освіти.

Учні та вихованці дошкільного навчального закладу тіс­но співпрацюють, зокрема, на спільних спортивних і розвиваючих заходах. Дошкільнята часто стають гостями та учасниками виховних годин початкової школи. Так, нещодавно відбулася прем’єра вистави лялькового театру для малюків. Іграшки та декорації власноруч виготовили шестикласники під керівництвом учителя трудового навчання Л.А. Анці­бор.

Учитель – рушій виконання завдань школи. В Хмелів­ському НВК працює чотири лауреати обласного етапу конкурсу “Вчитель року”. Ниніш­нього року О.М. Загайко представляла освітян Роменщини в Сумах у номінації “Фізика”. Двоє викладачів є районними координаторами всеукраїнських інтелектуальних змагань юні: О.М. Загайко – конкурсу знавців фізики “Левеня”, Р.В. Щебетун – математичного конкурсу “Кенгуру”.

Наші школярі щороку стають переможцями та призерами районних олімпіад. Особлива увага приділяється їх зайнятості в позанавчальний час. У вересні при школі відкрито клуб вихідного дня, діяльність якого дозволяє дітям торкнутися багатьох аспектів суспільного життя. Так, вихованці гуртка “Юний журналіст” Роменського РЦДЮТ, який працює на базі навчального закладу, разом зі своєю наставницею Ольгою Лободою вті­лю­ють цілу низку проектів. За ініціативи головного редактора журналу “Введенская сторона” Миколи Локотькова на сторінках цього всеросійського мистецького видання представлена журналістська та художня творчість наших учнів. Вісник навчального закладу “Золоте перо” – лідер національного конкурсу шкільних газет, переможець у номінації “Най­краща шкільна газета України”. За програмою Міжнародного проекту “Пізнати Росію” Хмелівський НВК спів­працює з Сумським земляцтвом міста Санкт-Петербург. Учнівські матеріали систематично друкуються на російських сайтах, презентуючи життя школи, району, України. За програмою соціального проекту “Ді­алог поколінь” юні журналісти опрацювали спогади солдатів Радянської та Україн­ської армій, провели акцію “Сол­датський альбом”, дослі­джують фольклорну спадщину Хмелова, вивчають історію вулиць села.

Викладачі НВК працюють над формуванням духовно багатої, фізично досконалої особистості. Керівник спортивної секції Василь Іваницький навчає учнів 5-11 класів свідомо та відповідально ставитися до здоров’я як найвищої цінності. Традиційними стали змагання між старшокласниками, учителями та сільською молоддю.

Улюбленими заняттями для дівчат і хлопців є бісеро­плетіння та квілінг – мистецтво виготовлення плоских або об’ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу. Керівник гуртка “Чарівна намистинка” Л.А. Анцібор про­водить майстер-класи не тільки для дітей, а й для вчителів та всіх бажаючих. Твор­чість учителя надихає, запалюючи в душах бажання творити.

Школа – це життя в мініатюрі. Саме тут уперше виявляються здібності, народжуються мрії та наміри, проходять дитинство і юність, ви­пробовуються дружба й почуття, знання і хист. Перед тими, хто складає цей перший іспит на відмінно, відкриваються широкі горизонти, перспективи творчого та інтелектуального розвитку.

Олена ПУГАЧ,

директор Хмелівського НВК.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop22
konotop22