Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Якщо є ініціатива
Вісті Роменщини
Четвер, 17 липня 2014, 21:42      Ромни, Сумська область
Чому різна вартість послуг у державного і приватного нотаріуса? Адже сфера діяльності в них ідентична. Це обговорили на засіданні районної громадської ради. Також пролунало риторичне запитання – де здобувати досвід молодим спеціалістам, якщо для працевлаштування вимагають хоча б мінімальний стаж роботи?

Зайшла мова і про виконання програми соціально-економічного розвитку та районного бюджету за перше півріччя. Діюча система збирання податків призводить до того, що в громади не залишається коштів на власні потреби. На цьому наголосив член дорадчого органу Олександр Мирончук. Якщо зміниться нинішня схема передачі фінансових потоків до державної скарбниці, тоді саме сільські та районні території зможуть розпоряджатися власними надходженнями, а не чекатимуть «подачок». Потім і реформу місцевого самоврядування можна проводити.

Також обговорили на засіданні перипетії, що супроводжують землевпорядні роботи. Всім дошкуляє бюрократична тяганина, котра виникає при виготовленні технічної документації на земельні ділянки. Керівник ПП «Ромнипроект» Сергій Щербина повідомив про передачу частини повноважень до органів юстиції. Це затягує процес оформлення документів. Начальник ТОВ «Геопроект» Віктор Храпатий додав: часто бюрократичні труднощі закріплені законом. Та й база даних формується на державному рівні, тому термін розгляду питань і затягується.

Наступне засідання громадської ради вирішили провести на виїзді – на лоні природи обговорять стан водойм Роменщини. Якщо громадяни проявлять ініціативу задля впровадження програм із порятунку блакитних стрічок краю, це лише сприятиме швидшому покращенню існуючої ситуації.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Розминка
Розминка