Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Вісті Роменщини Реабілітаційний центр вразив американку
Реабілітаційний центр вразив американку
Вісті Роменщини
Вівторок, 26 квітня 2016, 00:00      Ромни, Сумська область
Нещодавно до центру ранньої соціальної реабілітації для дітей інвалідів завітала представниця «Союзу українок Америки» Ірина Бондаренко. З нею директор центру Наталія Осауленко познайомилася два роки тому під час візиту до Сполучених Штатів Америки, де вона проходила стажування. Завдяки співпраці з іноземцями вдалося втілити в життя кілька серйозних проектів, серед останніх - оснащення логопедичного кабінету.

Гостя з Америки, завітавши на історичну батьківщину, побувала й в центрі реабілітації. Жінку вразив рівень нашого закладу, кваліфікація фахівців і якість оснащення. Вона зізналася,що не очікувала побачити такий серйозний і відповідальний підхід до реабілітаційної справи й навіть не думала, що установа такого рівня може існувати в Україні. Для неї вихованці центру провели майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок і писанок, роботи з солоним тістом.

Ірина Бондаренко подарувала центру спеціальні жилети, котрі стануть у пригоді для гіперактивних діток. Завдяки дії на організм оснащення стимулює дитину концентрувати увагу та сприяє в проведенні навчання. Також представниця української діаспори презентувала різноманітне оснащення, котре не має аналогів в Україні й допоможе якісніше надавати реабілітаційні послуги вихованцям закладу.

- Іноземці відчувають обов’язок перед членами суспільства, які мають особливі потреби, - розповіла Наталія Анатоліївна. - За кордоном часто стають волонтерами: допомагають у лікарнях, церквах, реабілітаційних чи геріатричних установах. Можливо, це є однією з умов того, що з жителями інших держав мені спілкуватися чи домовлятися про певну допомогу легше, ніж з деякими українцями.

Нагадаємо, все оснащення центру придбане за позабюджетні кошти. Найчастіше це є заслугою саме керівника установи, яка знаходить небайдужих, згодних долучитися до допомоги діткам із особливими потребами. Також заклад постійно готує проекти для залучення грантової допомоги на власні потреби. А з гостею домовилися про подальшу підтримку.

Іванна СОЛОВЕЙ.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг