Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста За цінами на продукти харчування Сумщина посідає 14 місце в Україні
За цінами на продукти харчування Сумщина посідає 14 місце в Україні
Новини міста
Понеділок, 22 лютого 2010, 15:49      Ромни, Сумська область
Цінова ситуація в області розглядалася у п’ятницю 19 лютого на нараді при заступнику губернатора Олександрі Цупру. За його словами, облдержадміністрацією використані всі повноваження щодо державного регулювання цін на продукти харчування. Для посилення контролю за дотриманням законодавства у сфері виробництва та реалізації основних продовольчих товарів, аналізу конкурентних відносин на регіональному ринку продуктів харчування утворена робоча група з представників облдержадміністрації, контролюючих органів, - повідомляє офіційний сайт ОДА.

Як підкреслила начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Сумській області Тетяна Шпаченко, за січень в області досягнуто нижчих, ніж у середньому по Україні, темпів зростання споживчих цін на продукти харчування 103,0% (по Україні - 103,2%) та загального індексу інфляції - 101,6% (по Україні -101,8%).

За індексом споживчих цін Сумщина посідає 8 місце серед регіонів України, у чому числі на продукти харчування - 14 місце.

На продовольчому ринку області станом на 10 лютого ціни майже на всі основні продовольчі товари на 0,1-21,8% нижчі від середніх по Україні. Вищими є ціни лише па крупу гречану (+5,9%), ковбасу 1 сорту (+0,1%), свинину (+0,2%) та яйця курячі (+1,3%).

За рейтингом вартості основних продовольчих товарів найвищий рівень цін станом на 17 лютого зафіксовано в торговельній мережі міста Суми та Великописарівського, Краснопільського, Охтирського, Путивльського районів; на продовольчих ринках міст Суми, Шостка та Кролевецького, Путивльського, Середино-Будського районів.

Найбільші з початку року темпи зростання цін зафіксовано в закладах торгівлі міста Глухів та Білопільського, Глухівського, Охтирського, Тростянецького районів; на продовольчих ринках міст Глухів, Ромни, Шостка та Білопільського, Буринського районів.

Як зазначив начальник головного управління економіки Олександр Сітак, протягом січня в області проведено 55 ярмарків з метою насичення споживчого ринку продуктами харчування за низькими цінами, на яких безпосередні товаровиробники тваринницької та рослинницької продукції реалізовували продукти харчування за цінами на 15-20% нижче ринкових.

 

http://100.sumy.ua

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Купальське багаття
Купальське багаття