Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

про місцевий бюджет
Новини міста
Вівторок, 01 червня 2010, 15:02      Ромни, Сумська область

Міський голова Павло Помаран спілкувався із журналістами про місцевий бюджет, заробітні плати, громадський транспорт та зміни у порядку проходження ЗНО.

 

«У цьогорічному бюджеті маємо цілком помітні позитиви: на дитяче харчування збільшено фінансування на 50%, - оптимістично почав мер. Для дітей у дитсадках тепер буде витрачатися 5 грн. замість 3 за день, а для учнів шкіл – 4 грн. замість 2 у минулому році. Це найзначніше досягнення бюджету. Ми маємо найбільший рівень забезпечення харчуванням за бюджетні кошти в області.

У медичній галузі збільшено на 650 тис. грн. суми на харчування та медикаменти. Значно підвищилося фінансування пільгового зубопротезування. Порівняно з попереднім роком підвищили зарплату всім бюджетникам, на 50% збільшилась заробітна плата бібліотекарів. Ми сподіваємось виконати всі взяті на себе зобов’язання. Однак є проблема – своєчасна акумуляція коштів на виплату заробітних плат, адже вона буде зростати. Ми робимо запозичення у казначействі, але там є обмеження. Тому може бути, що виплата зарплат затримається на день-два.

Щодо бюджету розвитку, його обсяг становить 1 млн. 200 тис. грн. Ми будемо брати участь у державній програмі по ремонту ліфтів у будинках. Приємна новина – добудова школи №1 у цьому році. Її було включено до державного переліку об’єктів, які завершать у 2010 році.

Запланували ми і капітальний ремонт колектору. Він перебуває в аварійному стані, йому вже більше 40 років.

Був проведений тендер, визначена організація-переможець, котра буде займатися ямковим ремонтом доріг міста. На це підуть кошти обласного бюджету. Не хотілося б, щоб в Ромнах було так: є напрямок, але немає дороги», - дещо сумно підсумував Павло Іванович.

- Містом пішли чутки, що бюджетникам будуть виплачувати лише 60% зарплати. Чи є підстави вірити цьому?

У державному бюджеті достатньо коштів на виплату зарплати всім бюджетникам. Затримки можливі лише через причину, про яку я вже говорив – недостатню кількість грошей на рахунках. Але це буде тимчасова затримка. І чому називають цифру саме 60%?

 

- Нещодавно в автобусі стався конфлікт між пасажиркою та кондуктором з приводу вартості проїзду. Пенсіонерка запевняла, що відтепер всі пільговики їздитимуть за 75 коп. незалежно від часу. А кондуктор переконувала, що вартість проїзду була зменшена тільки на час травневих свят. Поясніть ситуацію, будь ласка.

У 2008 році наші перевізники запропонували,  щоб врегулювати пасажиропотік, з 7 до 9 години ранку відмінити пільгову вартість проїзду, щоби всі платили 1,50 грн. І ввечері – із 17 до 19 години (Цікаво, чому наші перевізники для врегулювання пасажиропотоку запропонували захід, який суперечить закону? – авт.). Депутат Андрій Жарий подав протест у прокуратуру, яка задовольнила цей позов. Міська рада підтримала це рішення з другої спроби голосування, тож тепер пенсіонери постійно будуть їздити за 75 коп., без жодних обмежень у часі. Треба в автобусах помістити відповідні листівки, щоб всі пасажири та кондуктори отримали відповідну інформацію.

 

- На останній сесії міської ради від депутатської групи «Солідарність» поступила пропозиція про збільшення видаткової частини на 5%. Чи проводилися розрахунки щодо можливості такого збільшення?

Бюджет ретельно прораховується відповідними спеціалістами на всіх рівнях. Якщо є перевиконання, то після 6 місяців він переглянеться, відкоригується і надлишок буде направлений на відповідні статті. Так чинити зобов’язує закон. Тому пропозиція депутатської групи є просто піаром.

 

-         Яких змін зазнає порядок проходження незалежного оцінювання у цьому році?

Зміни в першу чергу зробили для зручності випускників попередніх років. Вони абсолютно не ознайомлені із процедурою ЗНО, не проходили пробне тестування, їм важко до нього звикнути. Саме тому у Міністерстві освіти запропонували залишити для таких абітурієнтів екзамени. Хоча при бажанні самого вступника він все одно може пройти ЗНО.

Ще одним приємним моментом буде те, що окремі предмети будуть здавати у нашому місті, тож нашим дітям не щоразу доведеться їхати до інших населених пунктів області.

Змінені і строки закінчення навчального процесу. У 2010 році останні дзвоник пройде 27 травня, а випускний – 28.

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

17
17