Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста «Ми – проти куріння у громадських місцях»
«Ми – проти куріння у громадських місцях»
Новини міста
Середа, 16 червня 2010, 13:47      Ромни, Сумська область

Ми – проти куріння у громадських місцяхЗ нагоди всесвітнього дня боротьби з курінням у Ромнах на площі поблизу супермаркету «Оазис» пройшов флеш-моб у виконанні громадської молодіжної організації «Новий світ».

 Приєдналися до цього руху також молодіжний рух «Ритм лайф»,  «3D motion family” та представники молодіжних організацій Сумщини. Акція «Смерть тютюнопалінню» як мету передбачало зібрання підписів за заборону куріння у громадських місцях. Суть флеш-мобу полягала в тому, що всі активісти організації, незважаючи на щойно пройшовший дощ, падали на землю і таким чином зображали жертв куріння на Україні. А потім проносили плакат «Ми на хочемо дихати тютюновим димом, ми хочемо дихати чистим повітрям».

 

Однак далеко не всі громадяни Ромен із розумінням поставилися до мотивів акції, і продовжували «диміти» попри всі заклики про здоровий спосіб життя. Наш кореспондент газети сфотографував, як зовсім молоді за віком особи смалили цигарки. Але їхнім друзям перспектива потрапляння в об’єктиви фотокамер журналіста видалася зовсім не радісною, тому вони всіляко виголошували свій протест проти цього. Тому нижче наводиться стаття Закону України «Про друковані засоби масової інформації».

Стаття 43. Захист і охорона журналіста при виконанні службових обов'язків

Професійний  журналіст  редакції  при  виконанні    службових обов'язків перебуває під її правовим і соціальним захистом. Честь, гідність, недоторканність журналіста охороняються законом.

 

Стаття 26. Права та обов'язки журналіста  редакції

Здійснюючи  свою   діяльність    на    засадах    професійної самостійності, журналіст використовує права та виконує  обов'язки, передбачені Законом України "Про інформацію" ( 2657-12  )  та  цим Законом.

   

Журналіст має право:

1)  на вільне одержання, використання, поширення (публікацію)

та  зберігання  відкритої за режимом доступу інформації; ( Пункт 1

частини  другої  статті 26 із змінами, внесеними згідно із Законом

N 1703-IV ( 1703-15 ) від 11.05.2004 ).

Це пояснення вноситься задля представників молоді, які вважали діяльність журналіста протизаконною, хоча фотографування людей жодним чином не перешкоджає діям інших людей, в чому звинуватили нашого журналіста

 

Ольга Калиновська

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop3
konotop3