Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Обхід та його наслідки
Обхід та його наслідки
Новини міста
Четвер, 16 вересня 2010, 19:51      Ромни, Сумська область

Вівторкової апаратної наради міський голова Павло Помаран виглядав якось по-незвичному напруженим та знервованим. Говорили на зібранні про стан санітарної очистки міста. За кожним кварталом міста закріплений окремий начальник, в обов’язки якого входить регулярний огляд місцевості з метою оцінки стану її благоустрою.

 

Хто крайній?

Керівники установ часто починали свою доповідь зі слів: «Я вчора був(була) у кварталі…». А Валерій Спичка взагалі не знав, що про свій квартал треба звітувати, про що чесно і зізнався всім присутнім. Щоправда, на його запевнення, що поблизу школи №4 територія чиста, міський голова прямо вказав: «А постійні купи сміття біля стовпа навпроти школи?»,  з чого можна зробити висновок, що Валерій Володимирович був біля школи давненько.

Ще одну несподіванку виголосив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Володимир Кишун. Як виявилося, територія «Хитрого базару» не прибирається тому, що це місце давно вже нікому не належить. Принай          мні, присутні на апаратній нараді так і не знайшли крайнього, який повинен даною площею опікуватися.

Начальник відділу освіти Зінаїда Горбик після свого обходу Засулля попросила, щоб посприяли жителям вул. Котовського,13 із засипанням ями. За цією адресою проживає молода особа зі складною хворобою, тож втручання влади тут справді необхідне, бо своїми силами мешканці не впораються. Міський голова теж акцентував увагу на цьому питанні.

 

Не хочемо субсидій!

Після зустрічей із головами квартальних комітетів багато начальників передавали їх переживання з приводу того, що на них окрім інших обов’язків «нагрузили» ще й опікування субсидіями. Однак Павло Іванович не проникся співчуттям: «Це прямо як з пожежниками в анекдоті: робота чудова, але коли пожежа – то хоч звільняйся. От і наші голови кварталів – якщо їм допомогу якусь дають, то це добре, а як субсидіями займатися – то вже погано». Тому вірогідніше за все, що і надалі голови квартальних комітетів цим питанням будуть опікуватися.

Інші виступаючі передавали інші прохання мешканців кварталів. Зокрема, жителі вул. Ремінця просили посприяти в облаштуванні східців знизу на вул. Щорса, адже звідси до 5 школи ходить багато дітей шкільного віку. На території колишньої швейної фабрики майже вся територія здана в оренду, але там не ведеться регулярного прибарання. Після полеміки з приводу того, хто крайній – власник території чи ті, хто її орендує, все ж вирішили незабаром винести його на адмінкомісію, якщо найближчим часом ніхто так і не займеться впритул благоустроєм однієї з центральних вулиць міста.

 

Без світла, але з теплом у душі

Щодо стану доріг і тротуарів, то цікавилися зокрема жителі Засулля облаштуванням переходу на площі на так званому Засульському кругу. Зараз там всі переходять дорогу неорганізовано. А біля школи № 10 до цього часу не наведений пішохідний перехід, на що також було звернуто увагу. Мешканців віддалених від центру районів також цікавило питання освітлення вулиць, на що представник РЕСу щоразу відповідав, що вони знають про дану неосвітлену ділянку і вона «в плані». Напевне, від цього тим, хто ввечері йтиме додому темною вулицею, стане «світліше».

 

Або контролюйте, або отримаєте «вдячність в інший бік»

Зайшла мова також про те, що торгівля у нашому місті ведеться не завжди у відведених для цього місцях. Павло Помаран, пам’ятаючи, що сварити краще, ніж хвалити, нагадав, що у нас є санстанція, відділ торгівлі, міліція, котрі і повинні перевіряти дозволи на торгівлю. На жаль, навіть на території центрального ринку торгівля рибою ведеться поблизу проїжджої частини і фактично з землі, на що чомусь закривають очі всі контролюючі органи.

У підсумку мер доручив під особистий контроль своїх заступників взяти питання проведення Дня міста, а також після свят заслухають звіт про стан санітарної очистки, освітлення вулиць, облаштування автобусних зупинок, ремонту доріг і приймуть «відповідні заходи: комусь висловити вдячність, а комусь висловити вдячність в іншу сторону», - пригрозив міський голова.

 

Тетяна Івасин

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Квіти загиблим
Квіти загиблим