Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Новини міста Стадіон як соціокультурне явище
Стадіон як соціокультурне явище
Новини міста
Субота, 14 червня 2014, 21:18      Ромни, Сумська область
Ромни – місто невеличке, але все ж насичене транспортом. Центральна частина взагалі скидається на бджолиний вулик: усі кудись поспішають. Влітку, коли спека докучає зранку й до вечора, так хочеться заховатися від палючого сонця та галасу під широкі крони дерев…

Саме спортивний комплекс ім. В. Окіпного кидає всім охочим рятівне коло прохолоди, тіні, тиші, розміреності,  де майже не чути гулу машин, натомість можна послухати щебет пташок. Важко не помітити, що все частіше ця територія перетворюється на місце не так спортивне, як соціальне. Адже тут не лише тренуються чи змагаються. Нерідко матусі з маленькими дітками гуляють саме на стадіоні, подалі від автомобілів. Раніше можна було користуватися ще однією пішохідною зоною – на вході до парку. Але згодом місце стало небезпечним через машинки. Вони покликані розважати доросліших дітей і водночас становлять небезпеку для менших. Нерідко траплялися нещасні випадки, проте гіркі уроки нічого не змінили.

Та повернімося на стадіон. Ось двоє чоловіків із паличками неквапливо крокують треком (схоже, вони недавно перенесли інсульт, тому хода поки дається важко). У піску бавляться малята – вибудовують піщані замки, ліплять кумедних звіряток. Жінка літнього віку робить гімнастичні вправи. Дівчата вийшли на пробіжку з незмінним у такому випадку атрибутом – навушниками. Хлопці влаштували баскетбольні баталії. Діти 5-7 років опановують навички їзди на велосипеді чи самокаті.

Словом, місця і розваг вистачить усім. Іще кілька років тому на трибунах «засідали» фанати «зеленого змія», а не спорту. Нині ж ситуація краща. Все рідше сюди носять пляшки з алкоголем, частіше – різноманітні засоби для зміцнення здоров’я. Також варто відмітити постійну роботу професіоналів. Вихованці спортивних гуртків регулярно тренуються, вселяючи повагу до спорту, власним прикладом пропагуючи здоровий дух у здоровому тілі. Й оточуючих ці діти спонукають подбати про рівень фізичної підготовки. Спостерігаючи за їхньою роботою, мимоволі ловиш себе на думці, що не кожному так легко підкорюються висоти, піддаються бар’єри – не тільки і не стільки у спорті, як у житті.

Варвара ОНІЩЕНКО.

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

28
28