Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Підведення підсумків міської акції «16 днів проти насильства»
Підведення підсумків міської акції «16 днів проти насильства»
Тандем-пресс
Понеділок, 21 грудня 2009, 14:38      Ромни, Сумська область

На виконання розпорядження міського голови №229 від 20.11.2009 року «Про проведення на території міста «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня поточного року були проведені відповідні заходи.

 

Саме 25 листопада в рамках акції «16 днів проти насильства» Роменським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Роменського коледжу КНЕУ було розпочато акцію «Ця рука нікого не вдарить», яка  продовжилася 27 листопада 2009 року в КВІ для неповнолітніх та молоді, які перебувають на обліку. Також на базі загальноосвітньої школи-інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ім. Деревської проведено відеолекторій «З полону до дому дорога важка».

 

Відділом освіти виконкому Роменської  міської ради в навчально-виховних закладах міста проведені такі заходи в рамках вищевказаної акції: засідання «круглих столів»: «Знати, щоб не оступитися» (ЗОШ №1), «Знати сьогодні, щоб жити завтра» (ЗОШ №6,9), «Хто попереджений, той – захищений» (ЗОШ №4), «Взаємоповага – основа людських стосунків», «Що таке «тендер? Проблеми тендерного насильства» (ЗОШ №6); години психолога: «Стрес можна подолати», «Толерантність та її позитивне значення», «Відчуй довіру» (ЗОШ №1, 2, ЗОШ №4, 5), «Відчуй довіру» ( СЗОШ №1, 2, ЗОШ №4, 5), (школа-інтернат), «Ми проти насильства» (ЗОШ № 4), «Що ми розуміємо під насильством» (ЗОШ № 8, 9), «Попередження насильства: подолання стереотипів та формування правил безпечної поведінки», «Права дитини» (ЗОШ №10), «Виховуємо толерантність» (СЗОШ №1), «Що робити, щоб тебе не принижували» (ЗОШ №5); виховні години: «Позитивний психологічний клімат у сім'ї - запорука здорової сім'ї», «У якій сім'ї ми живемо» (ЗОШ №4, 7, 5), «Дороги, які ми обираємо» (СЗОШ №1, 8), «Все починається з сім'ї» (ЗОШ №3, 7), «Терпіння - це алмаз» (ЗОШ №11, 6), «Доброта - одна з головних чеснот людини» (школа -інтернат), «Про психологічне насилля над учнями», «Чому потрібно поважати права людини» (ЗОШ №5); тренінгові заняття: «Вироблення активної життєвої позиції» (СЗОШ № 1,2, ЗОШ №6, 8), «Усі ми різні, усі ми рівні» (ЗОШ № 3, 6), «Ваші права», «Я — моє здоров'я - моє життя», «Ні — насильству» (ЗОШ №10, 5); анкетування: «Причини насильства в молодіжному середовищі», «Насильство в сім'ї», «Молодь і протиправна поведінка» (всі навчально-виховні заклади); випуск стіннівок, плакатів: «Керуй своїм життям», «Ми - проти насилля», «Я і мої права», «Стоп - це стосується кожного» (всі навчально-виховні заклади); конкурс   малюнків:   «Я   і   моя   сім'я»   (всі   навчально-виховні   заклади); батьківські збори: «Батьки - головні вихователі», «Ні насильству в сім'ї !», «Насильство над дітьми: покарання та заохочення», «Домашнє насильство в Україні - прихований сором» (всі навчально-виховні заклади); виховні години:«Що ми розуміємо під насильством», «Сексуальне рабство та торгівля людьми на початку XXI століття», «Захисти себе та близьких», «Життя без насилля»,   «Скривджені діти або що таке зловживання щодо дітей (усі навчально - виховні заклади); перегляд відеофільму з проблем торгівлі людьми з наступним обговоренням(усі навчально-виховні заклади).

 

10 грудня цього року у приміщенні міського центру культури та дозвілля пройшов молодіжний брейн-ринг з питань здорового способу життя в рамках акції «16 днів проти насильства». У програмі взяли участь дві команди: «Молодь ХХІ століття» (учні СЗОШ №1 та ЗОШ №11) та «Люди здорового життя» (студенти РК СНАУ і учні ЗОШ №3). Перемогу виборола команда «Молодь ХХІ століття». Головою жюрі був заступник міського голови з гуманітарних питань Володимир Юрійович Книга, члени жюрі: Т.І.Бурмака, головний спеціаліст відділу у спрвах сім’ї та молоді виконкому Роменської міської ради, В.О.Жогло, директор ЦССМ та О.В.Прокопенко, керівник гурткової роботи центру позашкільної освіти РТМ.

 

Брейн-ринг пройшов у три тури, під час яких учасникам команд ставилися запитання стосовно історії виникнення, поширення та згубного впливу на організм людини алкоголю та тютюну; висвітлювалися питання ВІЛ/СНІДу та шляхи його передачі. Захід був пізнавальним та корисним, як для учасників, так і для глядачів брейн-рингу, яких було досить багато. Перед початком програми глядачам було роздано флаєри з інформацією щодо поширення ВІЛ/СНІДу в Україні. Даний захід допоміг молодим людям реалізувати їх право на інформацію, її осмислення та аналіз, закликав відповідально ставитися до власних дій та вчинків. У рамках зазначеної акції молодіжний клуб міського центру культури та дозвілля під керівництвом його керівника Вікторії Муричпровів ряд лекцій по пропаганді здорового способу життя та відео лекторій «Згубний вплив алкоголю на організм людини», «ВІЛ/СНІД. Захисти себе сам» серед учнів 5-9 класів ЗОШ №3, студентів Роменського коледжу  СНАУ.

 

Тетяна Подрєз

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

47
47