Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Від фіскального органу до сервісної податкової служби
Від фіскального органу до сервісної податкової служби
Тандем-пресс
Неділя, 12 серпня 2012, 20:20      Ромни, Сумська область
Від фіскального органу до сервісної податкової службиСтворення комфортних умов для платників податків, з метою забезпечення ними повноти і своєчасності сплати до бюджету податків і зборів, надання комплексу послуг із отримання дозвільних документів, довідок, податкових консультацій, удосконалення процесу прийому податкової звітності від суб’єктів господарювання, забезпечення швидкого доступу платника до необхідної інформації – надання цих та інших адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг у максимально зручному для відвідувачів режимі покликаний забезпечити сервісний центр обслуговування платників податків Роменської об’єднаної державної податкової інспекції у Сумській області, офіційне відкриття якого відбулося минулого тижня. 

На свято до податківців завітали почесні гості: секретар Роменської міської ради Микола Цецюр, заступник міського голови Олександр Яковенко, перший заступник голови Роменської районної державної адміністрації Володимир Татарінов, заступник голови Роменської районної ради Наталія Ващенко, представники бізнес-структур міста, ветерани податкової служби, яких за традицією зустрічали з хлібом-сіллю.

До присутніх з вітальним словом звернувся начальник Роменської ОДПІ Олексій Полив’яний. Він наголосив, що 2012 рік для податкової служби ознаменувався як рік реформації і модернізації, рік зміни діяльності всієї податкової служби. Так, зараз по всій території України створюється мережа сервісних центрів, які, в першу чергу, мають стати відчутними для платників податків. Зокрема, основною передумовою для таких змін в Роменській ОДПІ стало те, що лише за 2011-2012 роки 99% платежів було сплачено платниками добровільно. При цьому, в більшості випадків податкова інспекція не вдавалася до примусових заходів впливу на платників. Саме це і стало передумовою головного девізу, який на сьогодні сповідує податкова -  від фіскального органу до сервісної податкової служби. «Сповідуючи саме таку ідею, працівники податкової керуються двома головними принципами: більшість платників податків добровільно сплачують податки, ми довіряємо їм, другий – ми допомагаємо тим, хто потребує нашої допомоги, і невпинно переслідуємо тих, хто порушує податкове законодавство», - пояснив Олексій Вікторович. Таким чином, керуючись цими принципами, Роменська ОДПІ намагається якомога менше турбувати платників податків, які добровільно сплачують податки і збори - зменшилася кількість документальних перевірок у минулому році на 45%, в поточному році на 67%. Власне, мінімальний вплив сприяє надходженню значних сум до зведеного бюджету Роменської ОДПІ. Так, за 7 місяців цього року вже надійшло більше 1 млрд. грн. платежів до державної скарбниці. «І це, в першу чергу, пов’язано зі  зростанням економічної діяльності платників податків нашого регіону, із детінізацією тіньової економіки нашого регіону. Тож, саме з цією ціллю, ми побудували сервіс, який має спростити, зробити комфортним виконання конституційного обов’язку  - сплачувати податки і наповнювати місцевий та державний бюджет», - наголосив керівник Роменської ОДПІ.

Відмітив Олексій Полив’яний і велику заслугу у відкритті центру міської та районної влади: «Дуже важливим в створенні центру стало те, що джерелами фінансування для його будівництва були визначені місцеві бюджеті. Саме взаємодія з міськвиконкомом та райдержадміністрацією підтвердила, що держава і місцева влада серйозно ставляться до податкового клімату в регіоні. Завдяки цій спільній роботі ми відчуваємо свою значимість».

Звертаючись до колег, керівник Роменської ОДПІ відзначив: «Ми повинні наповнити це приміщення реальним змістом роботи. Хотілося б, щоб ви з розумінням ставилися до платників податків і чітко розуміли для себе, з якими цілями до нас звертаються платники. А ціль одна – чітко, неупереджено і ефективно вирішувати проблеми платників, іти їм на зустріч, допомагати спільно отримувати податкову інформацію і вільно сплачувати податки». Олексій Вікторович також висловив сподівання в тому, що відкриття сервісу дозволить як працівникам податкової служби, так і платникам податків наблизитися один до одного, щоб платники зрозуміли, що конституційний обов’язок - сплачувати податки – це дійсно є почесним, а працівники податкової служби змогли підвищити свій професійний рівень, зрозуміти свою важливу місію в становленні держави.

Як повідомили, центр буде обслуговувати більше 4 тис. платників податків, щомісячно буде приймати більше 2,5 тис. податкових звітів. При цьому, особлива увага приділятиметься електронному звітуванню, яке сьогодні набуло поширення. Так, 99% платників податку на додану вартість сьогодні користується таким сервісом. Мета податківців - досягти мінімум 80% електронного звітування по решті платників. Більше 1 тис. довідок і дозвільних документів буде сконцентровано в сервісному центрі, це допоможе працівникам податкової більше приділяти уваги проблемам підприємництва, створить необхідний економічний клімат для розвитку підприємництва в регіоні. Крім того, центр буде обслуговувати більше 200 тис. ідентифікаційних кодів громадян.

З важливою подією на шляху до подальшого розвитку та підвищення якісного рівня надання послуг привітали податківців Роменська міська та районна влада. І звичайно, не прийшли на свято з порожніми руками. Працівники податкової служби отримали в подарунок новенький комп’ютер та 150 тис. грн. на реалізацію програми вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення.

Підприємець, депутат Роменської міської ради Євген Василенко звернув увагу на те, що відкриття центру – це нова європейська якість роботи з державою, яка полягає в спільному виконанні всіх завдань, до якої так ішли довгі роки становлення незалежності країни.

Після офіційного відкриття центру та урочистого перерізання символічної червоної стрічки, керівник Роменської ОДПІ провів презентацію по оновленому приміщенню, розповів про основні завдання та переваги центру, а гості та запрошені мали змогу на власні очі побачити як швидко, зручно та комфортно можна скористатися послугами податкової служби. При цьому, вразило багатьох місце під назвою «сектор очікування», де кожен має змогу перепочити, ознайомитися з новинками в податковому законодавстві та морально й фізично безболісно зачекати своєї черги.

 

Тетяна Василенко

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Масляня
Масляня