Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Громадська рада: розвиток культури та підвищення тарифів
Громадська рада: розвиток культури та підвищення тарифів
Тандем-пресс
Вівторок, 21 серпня 2012, 20:26      Ромни, Сумська область

Громадська рада: розвиток культури та підвищення тарифівЗасідання громадської ради пройшло днями в залі засідань виконкому. Основне питання порядку денного стосувалося виконання програми розвитку культури в місті Ромни на 2011-2013 роки, про що поінформувала начальник відділу культури Тетяна Баляба.

У своїй доповіді Тетяна Іванівна зупинилася на основних пріоритетах в галузі культури, які поступово виконуються. Так, з метою зміцнення матеріально-технічної бази було виконано низку робіт. Зокрема, відремонтовано фасад центральної бібліотеки для дорослих, оформлено читальний зал – 290 тис. грн., облаштовано кімнату під інтернет-центр в бібліотеці для дорослих – 50 тис. грн., в 4 бібліотечних закладах також облаштовані подібні кімнати для інтернет-центрів. Проведено частково ремонт в бібліотеці по вулиці Червонопрапорна, на жаль, дане приміщення потребує ще значних реконструаційних робіт. Було оновлено бібліотечний фонд. З осені планується зробити ремонт опалення та глядацької зали в міському Будинку культури. На відповідні роботи передбачено кошти в сумі 200 тис. грн. На сьогодні, по МБК уже вирішується питання по придбанню базової музичної апаратури на суму 120 тис. грн. Частково були закуплені сценічні костюми. В цьому плані велика заслуга батьків, які за власні кошти шиють костюми для своїх дітей. За спонсорські кошти було придбано деякі музичні інструменти для Роменської дитячої музичної школи.

Працюють працівники культури і над питанням підвищення енергоефективності та економії паливно-енергетичних ресурсів.  В даному напрямку було здійснено заміну котла у філії №1 центральної міської бібліотеки для дітей по вул. Горького. Сума використаних коштів становить 16,8 тис. грн. Замінено 17 віконних блоків у центральній бібліотеці для дорослих ім. Бориса Антоненка-Давидовича. Продовжується робота по встановленню лічильників.

Завдяки участі в програмі «Бібліоміст» «Організація нових бібліотечних послуг з використання вільного доступу до Інтернету ІІІ» у бібліотечних закладах створено інтернет-центри, які обладнані комп’ютерною та копіювальною технікою: 13 комп’ютерів, 14 принтерів. Це дає змогу безкоштовного доступу кожного бажаючого до мережі Інтернет на базі 4 бібліотечних закладів міста.

Не забувають працівники культури і про проведення різноманітних заходів, конкурсів, репертуар яких за два останні роки розширився. Крім того, вихованці музичної школи, міського Будинку культури постійно беруть участь у різноманітних обласних, міжнародних заходах та фестивалях. Забезпечується також участь працівників культури у семінарах, методичних конференціях, лекціях тощо. Постійно організовуються тематичні книжкові виставки та виставки творів мистецтва.

Однією із проблем залишається туристична сфера. Грошей на збереження об’єктів культурної спадщини не вистачає, тож нині вирішується питання по введенню відповідної штатної одиниці, яка б і займалася даною галуззю.

На завершення свого виступу начальник відділу культури подякувала всім, хто активно долучається до розвитку культури міста, а це – міська влада, меценати, спонсори, батьки вихованців закладів культури, й наголосила, що тільки спільними зусиллями можливо, так би мовити, здвинутися з мертвої точки.

Члени громадської ради, в свою чергу, запропонували представникам відділу культури брати участь у різноманітних конкурсах та державних програмах, які дають фінансову змогу реалізувати задумані плани та ідеї.

У Різному члени громадської ради торкнулися питання підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надають населенню підприємства по обслуговуванню житлового фонду, що були прийняті нещодавно на одному із засідань виконавчого комітету. Зокрема, члени громадської ради висловили невдоволення щодо не обговорення даної теми з громадськістю та на засіданнях громадської ради, як того вимагає законодавство. Маючи на меті детально обговорити постале питання, членами громадської ради було направлено відкритий лист міському голові, й внесено пропозицію щодо позачергового проведення засідання, у ході якого детальніше зупинитися на проблемі. Про більш радикальні методи вирішення питання відмітив член Прогресивної соціалістичної партії України Сергій Гаврась, який запропонував відправити у відставку членів виконавчого комітету та закликав взяти участь у акціях й мітингах проти підвищення тарифів, які він планує провести на День міста.

 

Тетяна Василенко

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

2
2