Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Підготовка підприємств, установ та організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років
Підготовка підприємств, установ та організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років
Тандем-пресс
Неділя, 07 жовтня 2012, 20:01      Ромни, Сумська область
Питання підготовки підприємств, установ та організацій міста до осінньо-зимового періоду стало головним та проблемним питанням на засіданні виконавчого комітету. З метою усунення недоліків, які було допущено під час підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років, було заслухано керівників підприємств та установ, які забезпечують повноцінне функціонування житлово-комунальної сфери в місті.

Що стосується підготовки житлового фонду міста, то у результаті останньої перевірки, управлінням міського господарства встановлено, що підприємствами, котрі надають послуги з обслуговування житлового фонду,  виконано роботи з капітального та поточного ремонту. Проведені роботи з герметизації інженерних вводів у підвальних приміщеннях житлових будинків, виконано перевірку і очистку димових та вентиляційних каналів, проведений ремонт оголовків димових труб.

Поточний ремонт центрального опалення будинків, ремонт і ревізія запірної арматури, поновлення пошкодженої ізоляції теплопроводів центрального опалення будинків і гарячого водопостачання - виконаний на 90%. Систематично проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями будинків, а саме, про бережне використання теплової енергії, води, газу, дбайливе відношення до житла та своєчасну оплату комунальних послуг, тощо.

Керівниками ЖЕКів до осінньо-зимового періоду підготовуються 434 житлових будинки з підписанням паспортів готовності, з яких обладнано центральним опаленням 178. Не підписано 44 акти  -  ПП «Житло-сервіс».

Виконуються поточні ремонти м’яких та шиферних покрівель будинків, ремонт панельних стиків. Загалом, підприємствами виконано поточні ремонти - вчасно та на 95%, відзначилось лише, ПП «Житло-сервіс», котре на своїй обслуговуваній території не зробив нічого.

Проводяться ремонтні роботи будинкових теплових мереж, триває додаткове їх випробування підвищеним тиском, здійснюється заповнення систем водою. Режимна наладка котлів, проведення додаткового гідравлічного випробування зовнішніх і внутрішніх мереж після ремонту підприємствами  - виконано на 90%. Не втішала і заборгованість за спожитий газ, що склала 5817,9 тис. грн .-  КП «Ромникомунтепло» та 813,1 тис. грн. - КП «Ромнитеплосервіс».

На 90%  підприємствами та установами проведено роботи з перевірки обладнання на заземлення, повірку теплових лічильників, лічильників обліку газу, коректорів, манометрів інше.

Виконано ремонт насосів та заміна запірної арматури в котельнях по вул.. Дімітрова, 14, закінчено пусконалагоджувальні роботи, виконана режимна наладка котлів. Проведений ремонт ТК-8 біля будинку по вул.. Київській., передсезонна промивка теплообмінників, модулів, нагріву міні котельні по вул.. Дудіна, 1. У повному обсязі виконані повірки колекторів на котельних.

КП «Ромникомунтепло» не виконані роботи по ремонту теплових мереж після гідровипробувань. Стовідсотково проведений ремонт ізоляції повітряних теплових мереж від котельні.

Управлінням експлуатації газового господарства  проведені ревізії ГРП – 24 шт., ШРП – 43 шт., відключаючих пристроїв у колодязях – 30 шт., станцій катодного захисту – 25 шт. У повному обсязі виконано комплексне приладкове обстеження підземних газопроводів у кількості – 28,7 кв.м. Пофарбовано надземних газопроводів – 2,711 км.; пофарбовано СКЗ – 3 шт. Виконані заміни ШГРП – 6 шт. Відновлено ізоляційне покриття газопроводів – 8 шт. Замінено запірну арматуру на газопроводах – вводах до багатоповерхових будинків у м. Ромни в кількості – 9 шт. з 24. Подальша робота не буде проводитись  у зв’язку з відсутністю фінансування.

Роменським РЕМ проведений капітальний ремонт електричних мереж і обладнання. Всі заплановані комплексні заходи виконані у повному обсязі.

Роботу підприємств з водопостачання та водовідведення (ДП «Аква-сервіс», ДП «Сток-сервіс») визнано недостатньою, так як всі заплановані комплексні заходи щодо підготовки об’єктів водопостачання та водовідведення, в тому числі заготівля піску для засипки траншей при усуненні аварійних ситуацій,  плановий ремонт водопровідних мереж, ремонт пожежних гідрантів, водозабірних колонок, заміна насосу на артезіанській свердловині, заміна люків на оглядових колодязях не виконані або виконані на 50%.

Начальником залізничної станції «Ромни» приведено у відповідність до правил технічної експлуатації під’їзних шляхів, вантажно-розвантажувальних майданчиків, станційних споруд, будівель, обладнання вокзалу.

В установах освіти та лікувальних закладах здійснено ремонт систем опалення, для підтримання нормального теплового режиму забезпечено утеплення вікон і дверей приміщень, поновлено ізоляцію теплових мереж, виконаний ремонт ізоляції труб, тепломереж у підвальних приміщеннях.

Виконується вивезення сміття, стихійних звалищ, очищення дворових санвузлів тощо. Планується підготовка полігону для складування твердих побутових відходів на осінньо-зимовий період. Виконується поточний ремонт доріг та тротуарів. На разі, виконано прочистка і ремонт водопровідних та зливних труб під проїзними частинами доріг та тротуарів. Підприємствами вживаються заходи щодо забезпечення нормативного запасу відповідних матеріалів для експлуатації  доріг і тротуарів в ожеледицю, підготовлюється снігоочищувальна техніка.

За дорученням міського голови  працює постійна комісія на чолі з Зубаном Яковом Івановичем, який всебічно наглядає за вищевказаними роботами підприємств та установ міста. На засіданні виконавчого комітету надав об’єктивну інформацію, щодо достовірності виконаних робіт керівниками ЖЕКів. Комісією було перевірено ті будинки, котрі за інформацією ЖЕКів, начебто,  підготовлені до осінньо-зимового періоду. Було приємним, коли роботу підприємства було видно. Але, в ході роботи комісії були виявлені недоліки у роботі підприємств, що обслуговують житловий фонд. У деяких будинках незастеклені під’їзди, виламані двері, тощо. Головною проблемою сьогодення стало каналізаційні стоки, які в декількох районах міста заливають підвали та стоять «морями» перед під’їздами. Це делікатне, але все ж таки, болюче питання міським головою було поставлено на особистий контроль.

Підводячи підсумки, члени виконавчого комітету зауважили, що все недоліки в роботі комунальних підприємств потрібно вирішувати спільними зусиллями з мешканцями, а не чекати, коли хтось приїде та щось зробить. Ми тим чи іншим чином причетні до роботи нашого міста, свого будинку. Тому загальними зусиллями можна зробити чудеса.

 

Анна Марченко

 

 

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Мітинг
Мітинг