Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Новини міста Тандем-пресс Легалізація виплати заробітної плати та виборчі дільниці – на контролі
Легалізація виплати заробітної плати та виборчі дільниці – на контролі
Тандем-пресс
Понеділок, 22 жовтня 2012, 20:49      Ромни, Сумська область
Легалізація виплати заробітної плати та виборчі дільниці – на контролі Вже традиційно щовівторка в залі засідань виконавчого комітету Роменської міської ради, проводити чергову апаратну нараду, де керівниками підприємств, установ, організацій вирішуються найважливіші та актуальні питання повноцінного функціонування міста.

Першим було розглянуто питання стану виконання розпоряджень міського голови від 16.12.2011 року «Про робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення». З приводу цього було поінформовано, що розпорядження прийнято до виконання. Управлінням праці та соціального захисту населення щомісячно узагальнюється  інформація щодо кількості створених та ліквідованих робочих місць. За січень-вересень поточного року по місту створено 765 робочих місць, юридичними особами, за даними Роменського МРЦЗН  протягом даного періоду створено 165 робочих місць, в тому чисті по ТОВ «Таланпром» - 40 робочих місць, ПП «ОксПлюс» - 25 місць, ТОВ «Роменський завод продтоварів» - 21 робоче місце та Роменський центр соціальних служб для сім’ї та молоді – 18 робочих місць. За 9 місяців поточного року ліквідовано 784 робочі місця, в тому числі, юридичними особами ліквідовано 66 робочих місць. З метою посилення роботи щодо забезпечення  дотримання суб’єктами  господарської діяльності, трудового, податкового законодавства та легалізації найманої праці, вищезазначеним розпорядженням міського голови створена робоча група з питань легалізації та виплати заробітної плати та зайнятості населення. За звітний період відбулось 6 засідань робочої групи, де розглядалися питання про проведену роботу  щодо легалізації найманої праці та зайнятості населення, заслуховувалися фізичні особи-підприємці, які виплачують заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімального рівня.  Загалом, на засіданнях робочої групи заслухано 8 юридичних осіб та 4 фізичних осіб-підприємців. Згідно протокольним дорученням робочої групи головним державним інспектором праці перевірено діяльність 4 ФОП. Виявлено один випадок неоформленого працівника, згідно чинного законодавства, роботодавця притягнуто до адміністративної відповідальності.  З липня поновлено обстеження щодо виявлення нелегальних працівників. Проведено 9 рейдів представниками робочої групи 45-ти ФОП. Всього за звітний період виявлено 20 неоформлених працівників.  Не легалізовано 13 робочих місць. Дане розпорядження залишилося на контролі місцевої влади.

Про виконання протокольних доручень наданих на нараді при міському голові від 21.09.12 року з питань матеріально-технічного забезпечення дільничних виборчих комісій під час виборів депутатів у ВР України.

Заступник міського голови Жарий А.Г. поінформував, що стан підготовки зовнішнього вуличного освітлення з 25 виборчих дільниць, зовнішнє освітлення відремонтовано лише біля 5. Значний обсяг робіт з відновлення освітлення потрібно провести біля 7 виборчих дільниць. Таким чином, для забезпечення належним зовнішнім освітленням вулиць при підходах до виборчих дільниць потрібно провести дуже значний обсяг робіт у стислі терміни. Дане питання залишається на особливому контролі представників влади.

Бондаренко  В.І. повідомив, що на виконання протокольного доручення монтаж програмно-апаратних комплексів у виборчих дільницях міста розпочався 28 вересня цього року.  Під час монтажу на всіх дільницях  від виконавчого комітету Роменської міської ради були присутні відповідальні посадові особи, які по виконанню робіт отримали ключі від ПАК. Станом на 5 жовтня здійснений монтаж ПАК по всім виборчим дільницям. Один недолік, зауважив, що у ніч 4 жовтня невідомими особами був здійснений несанкціонований обрив кабелю до ПАК на виборчій дільниці у ЗОШ № 8.  Працівниками «Укртелекому» дані пошкодження були ліквідовані.

Щодо моніторингу виконання документів структурного підрозділу виконкому Роменської міської ради у вересня 2012 року спеціаліст підрозділу повідомила, усього у вересні 2012 року до виконкому надійшло 508 листів. З них, 114 - звернення громадян, з органів влади вищого рівня – 27, де 20 з урядової гарячої лінії.  Найбільше у зверненнях громадянами порушено питань, щодо ремонту доріг по вул. Засульська, вул. К.Зеленко, пл. Паризької Комуни, вул. Прокопенко, вул. РКД, вул. Вашкевича, вул. Ковпака, вул. Декабристів, вул. Федька, вул.. Щучки. Проблемою стало освітлення, критичними виявились вулиці Космонавтів, РКД, Г.Мазепи, Щучки та вул. Пархоменка. У зверненнях порушувались питання і щодо ремонту квартир та будинку в цілому по вул. Луценка, Соборна, Коржівська, б-р Шевченка, Горького, П.Солідарності. Як зауважила спеціаліст, що підрозділом неодноразово доводиться нагадувати керівникам підприємств, установ та організацій, що неповні та неякісні відповіді зумовлюють повторні звернення і до міського голови, і до органів влади вищого рівня, тому було наголошено, надавати конкретні відповіді без  пустих обіцянок.

Далі було заслухано інформацію окремих керівників установ, організацій., підприємств від яких залежить стабільна ситуація у місті. Як повідомила Біленко А.Г., начальник ПФУ на тижні розпочато виплата пенсій за жовтень. Щодо зменшення заборгованості проти минулого місяця заборгованість по Єдиному внеску та по страхових внесках  зменшилась, але залишається борг активних підприємств.  Ліквідували заборгованість по ПП «Кедр».

Панченко Я.М., начальник управління праці та соціального захисту населення поінформував, що наразі, приділяється значна увага прийому громадян. З 1 жовтня прийнято 444 особи, щодо надання населенню субсидій. Профінансовані компенсації на пільговий проїзд автотранспорту  - 59600 тис. грн., та зареєстровані фінансові зобов’язання допомоги сім’ям з дітьми. Начальник УПСЗН наголосив на тому, що 8 жовтня 2012 року внесені зміни до ЗУ «Про статус ветеранів війни та  гарантії їх соціального захисту» цим законом передбачені пільги для інвалідів війни І групи, нині, пільги поширюються й на інвалідів ІІ-ІІІ груп та учасників бойових дій.

За останній тиждень серед населення міста зареєстровано 4 - випадки інфекційних захворювань, 1 -  покус домашньою твариною, 5 – мікроспорій, конкретно це харчове отруєння ДНЗ № 3, учень СЗОШ № 1. Вітряна віспа – 1 випадок. Туберкульоз – 1 (дорослий, котрий ніде не працює). У місті без епідемічних ускладнень. Захворюваність на ГРИП відсутня.

Стовідсоткова готовність газифікованих котелень. Тепло буде подаватися згідно затверджених графіків.

 

Анна Марченко

 
Вісті Роменщини
Тандем прес

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

konotop59
konotop59